1 Decembrie vine cu SALARII mai mari pentru o parte dintre români

0
279

1 decembrie aduce un cadou nesperat pentru o parte dintre români. Bugetarii vor primi salarii cu zece procente mai mari, unii dintre ei chiar vor avea parte de majoriri de 15 și până la 25 la sută.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat la începutul acestei săptămâni legea care prevede creșterea salariilor bugetarilor cu 10%. Costul majorării în cazul celor 200.000 de bugetari se ridică la cinci miliarde de lei.

Majorări de 25% la salariu vor primi: personalul din sistemul public sanitar, personalul din sistemul public de asistenţă socială, personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii.

Majorări de 15% va primi de la 1 decembrie personalul din sistemul de învăţământ, potrivit OUG nr. 54/2015 – personalul didactic, nedidactic, precum şi cel auxiliar.

Majorări de 10% la salariu vor primi: a salariului: personalul din administraţie publică şi locală, personalul din structurile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale- jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă, personalul din unităţile de cultură şi teatru.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here