MAI recrutează 2500 de polițiști din „sursă externă”. VOTEAZĂ pro sau contra

0
4017

Începând cu 15 februarie, Ministerul de Interne va iniția procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative. Anunțul a creat o adevărată revoltă în mediul online. Cei mai mulți nemulțumiți fac parte din rândul celor care urmează sau au urmat cursurile școlii de Poliție. De cealaltă parte a nemulțumiților se află civilii care consideră că vor ajunge în structuri operative oameni cu ”Pile, Cunoștințe și Relații”.

[wpdevart_poll id=”1″ theme=”1″]

”Recrutare din surse externe” înseamnă că un civil poate ajunge în cadrul structurilor operative dacă îndeplinește anumite condiții și depune un dosar.

Efectivele MAI primesc întăriri / Și tu poți să fii colegul nostru!

O prioritate a ministrului afacerilor interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenți de poliție care vor avea ocazia să treacă în corpul ofițerilor, bineînțeles, după promovarea examenului.

Începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative! Succes tuturor!”, se arată într-un anunț postat de MAI, pe Facebook.

Structurile operative sunt cele care lucrează în mod clar cu contravenția și infracțiunea: ordine publică, judiciar, poliție economică, rutier etc. Operativul este cel care lucrează direct cu cetățeanul, pe constatare de infracțiuni, contravenție, siguranță și ordine publică.

Ministerul Internelor susține că prin această măsură vrea acoperirea deficitului de personal care se va accentua odată cu ieșirile la pensie. Mesajul, însă, a creat o adevărată revoltă pe Facebook.

O solutie ideala…in numele elevilor de politie va multumesc..noi tragem 2 ani sa ajungem politisti iar unii vin si-n 3 luni..gata”, a scris un student al Școlii de Poliție din Câmpina.

Deci pierdem 1000 de agenti instruiti si primim 2500 de civili care cel mai probalil vor proveni din P.C.R”, a scris un cetățean

Asa ati facut si in 2005, 2007 si drept urmare promotia 2009 a stat 6 luni in vacanta pe 40 de lei si promotia 2011 un an. FELICITARI!!!”, este un alt comentariu primit de MAI.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here