Prefectul Nicușor Halici, cu sufletul la gură. Soarta sa la Prefectură se decide în această perioadă

0
608

Prefectul de Vrancea, Nicușor Halici, stă cu sufletul la gură în aceste zile. Ar putea fi schimbat din funcție însă ar putea să și rămână la Prefectură. Soarta sa în funcția de prefect, la fel ca soarta tuturor prefecților din țară, este incertă în aceste momente când se face o analiză detaliată a activității reprezentanților Guvernului în teritoriu.

Luni, în Parlament, premierul Dacian Cioloș a anunțat că evaluarea activității prefecților este pe sfârșite, iar când se va trage linie, vor fi ceva destituiri. Circa un sfert dintre actualii prefecți ar urma să fie schimbați din funcție, ca urmare a lipsei de performanță, iar pentru a numi alți înalți funcționari în locul acestora Guvernul va organiza un concurs public. Totodată, premierul Cioloș a menționat că “cei care doresc să facă politică” din scaunul de prefect vor invitați să își părăsească funcția.

Aproximativ 10-12 dintre prefecții din țară, adică un sfert din numărul lor, ar urma să fie înlocuiți, însă deocamdată nu se știe cine se află pe lista neagră. Surse din presa central menționează că Guvernul lucrează în prezent la un set de criterii de perfomanță a funcție publice, pe care intenționează să le utilizeze în numirea noilor prefecți. Pe baza acestor criterii, pentru posturile de prefecți rămase vacante Guvernul va organiza concursuri publice ce se anunță a fi transparente, selecția urmând a se face doar pe criterii profesionale, de competitivitate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here