ACUM: 5 cazuri noi de îmbolnăvire în Vrancea | La nivel național, 5.202 persoane au fost testate pozitiv

1
465

Autoritățile au făcut publice datele ultimelor 24 de ore. În Vrancea au fost confirmate 5 cazuri noi, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 95. Direcția de Sănătate Publică monitorizează 2.196 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Joi, în carantină instituționalizată se află 414 persoane, din care 18 în carantină la domiciliu, deoarece în momentul inregistrării nu existau spații disponibile. În județul Vrancea două persoane au decedat după ce au fost infectate cu noul coronavirus.

SITUAȚIA LA NIVEL NAȚIONAL: De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.917 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 61 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 9 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 647 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 229 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 441 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 178 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.586 de persoane. Alte 87.400 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 51.802 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate  648 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 2.398 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 341 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.741 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.647.253 de lei. În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 679 de cetățeni români sunt în continuare confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 418 în Italia, 196 în Spania, 16 în Franța, 9 în Germania, 32 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA  și câte unul în Irlanda, Luxemburg, Belgia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 38 de cetățeni români aflați în străinătate, 11 în Italia, 7 în Franța, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania și unul în Suedia, au decedat. Cetățenii români confirmați cu noul coronavirus în Tunisia și Indonezia au fost declarați vindecați.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Loading...

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua,

  am o mare nedumerire,pe care daca se poate sa o transmiteti autoritatilor sau sa o dezbateti in jurnal, si anume de ce se spala strazile asa cum se spala (vezi strada Longinescu)?! adica se trece cu cisterna (nu stiu daca apa contine vreun dezinfectant) pe mijlocul drumului…. si atat. Daca se doreste o spalare eficienta, aceasta trebuie facuta cu furtunul, cu apa si detergent sau clor, inclusiv printre masini si in special in locurile cu praf ( exemplu langa borduri). Ne furam singuri caciula!
  Nu am vazut nicio autoritate care sa comenteze cele 95 cazuri de inbolnavire. Raportat la numarul de locuitori din Focsani/Vrancea este foarte mult, mult mai mult decat cei peste 600 bolnavi din Bucuresti raportat la numarul de locuitori din Bucuresti. Purtarea obligatorie a mastii a fost aprobata in 07.04.2020 dar cu aplicabilitate din 10.04.2020 , adica 3 zile ne trebuie pentru a gasi un batic, etc…ca oricum masti de unica folosinta nu se gasesc in farmacii!
  Un alt aspect este privind aprovizionarea on-line cu alimente in Focsani. Supermarketurile din Focsani nu fac acest lucru (doar megaimage dar nu este interval de tip pentru livrare !!!) .Abia de ieri Paco a inceput timid cu comenzi prin telefon. poate autoritatile le ar putea solicita supermarketurilor sa si dezvolte capacitatea de a livra produse la domiciliu, sigur contra cost al transportului,
  Multumesc
  Zi buna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here