Adio, cabluri pe stâlpi! Rețelele TV, electrice și de internet trec în subteran

2
382

Un plan mai vechi al municipalității focșănene, gândit de fostul primar Decebal Bacinschi, este pe cale de a fi pus în practică de urmașul său la vârful Primăriei Focșani.

Cristi Misăilă a avut, vineri, o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții companiilor furnizoare de rețele publice de comunicații electronice din oraș – Telekom, Orange, Vodafone, RCS&RDS, UPC, Telecablu și Electrica (segmentul de fibră optică).

Scopul întâlnirii a fost acela de a găsi împreună soluții pentru aducerea rețelelor aeriene în subteran. În cadrul întâlnirii, operatorii au prezentat ca variantă posibilitatea ca aceștia să se constituie într-un grup de lucru integrat cu care municipalitatea să colaboreze pe viitor pentru coborârea rețelelor de fibră optică în subteran.

Astfel, în cadrul lucrărilor de reabilitare a străzilor sau trotuarelor, se va acționa în mod coordonat și concomitent cu Primăria pentru instalarea reţelelor de comunicaţii electronice.

“Municipalitatea va pune la dispoziția operatorilor graficul de lucrări de refacere infrastructură pe care intenționează să le realizeze în următoarea perioadă, iar până atunci companiile vor pune în aplicare formula de asociere în vederea colaborării”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focșani.

Loading...

2 COMENTARII

  1. O sa faca la fel ca in sud…. Trag tevi prin pamant dar cablurile raman? Pe Stalp ca asa e in România. Un vecin a reclamat in septembrie ca o firma atarna iar pe stalpi cabluri si… A fost linistit de Politia Locala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here