„Afaceristul” care i-a înșelat pe locatarii blocului de lângă Monte Carlo, mutat din arestul poliției în arest la domiciliu

0
4915

Focșăneanul de 31 de ani care înșelat zeci de persoane cărora le-a luat avansuri sub promisiunea că le renovează apartamentele a scăpat de cătușe, după aproape trei luni de arest preventiv. Săptămâna aceasta, judecătorii au decis să îi înlocuiască măsura preventivă, iar între timp s-a hotărât și că judecarea acestuia poate începe.

Înlocuieşte măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul P. I. T., pentru înşelăciune în formă continuată (23 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (17 acte materiale), falsificarea de instrumente oficiale în formă continuată (4 acte materiale), folosirea instrumentelor false în formă continuată (4 acte materiale), cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Impune inculpatului obligaţia să nu părăsească imobilul situat în mun. Focşani, …fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe timpul cât se află sub arest la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoanele vătămate sau cu membrii de familie ai acestora, precum şi cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii sau/ și cu martorii ori experţii. Stabileşte ca organ de supraveghere IPJ Vrancea – Serviciul Supravegheri Judiciare, prin Poliţia mun. Focşani, jud. Vrancea. Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă, dacă nu este arestat în altă cauză, la rămânerea definitivă a prezentei Încheieri”, se arăta în minuta de luni.

Focșăneanul era arestat din februarie, după ce încercase să fenteze ancheta procurorilor și fusese adus cu mandat. Acesta este acuzat că în perioada 2018 – 2019 a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu mai mulți focșăneni pentru a le efectua reparaţiile necesare la apartamente. Numai că în loc de a se pune pe treabă, „afaceristul” le-a luat banii și s-a făcut nevăzut. Mulți dintre păgubiți sunt cei care stau în apropierea Pensiunii Monte Carlo din Sud, și cărora le-au fost avariate apartamentele în urma incendiului izbucnit aici în urmă cu trei ani.

Nu este prima dată când focșăneanul face astfel de afaceri, în dauna oamenilor de bună credință. În urmă cu un an, o persoană care fusese înșelată prin aceeași metodă a câștigat despăgubiri de la inculpat, pe cale civilă. În 2017, păgubitul dăduse un anunț în ziar deoarece voia să își izoleze locuința, iar inculpatul l-a contactat pentru a executa lucrarea. „I-a solicitat un avans de 1.000 lei din contravaloarea prețului de 4.200 lei negociat cu acesta, lucrarea urma să înceapă la data de 1 mai 2017, dar pârâtul nu s-a mai prezentat”, se arăta în motivarea instanței din procesul civil.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here