Ajutor de la stat pentru copiii săraci

2
431

Copiii de vârstă preşcolară din familiile sărace vor primi ajutor de la stat pentru a le putea fi cumpărate rechizite, îmbrăcăminte şi vitamine. Este una dintre cele 47 de măsuri anunţate de Guvern în cadrul strategiei naţionale antisărăcie. Premierul Dacian Cioloş spune că foarte mulţi români sunt în pragul sărăciei, dintre care 1,7 milioane sunt copii.

Printre cele 47 de măsuri se află și măsuri privind sprijinirea tinerelor mame să beneficieze de ecografii si screening medical la nastere.

Premierul Dacian Cioloș vrea ca toți copiii să aibă o identitate, deoarece momentan există această problemă a nou născuților care nu primesc o identitate la naștere și reducerea abandonului copiilor în unitățile sanitare.

În ceea ce privește preșcolarii, se gândește la acordarea de sprijin material pentru achiziționarea de haine, rechizite si pentru efectuarea de analize sau cumpărarea de vitamine.

Guvernul vrea să acorde granturi pentru școlile aflate în zone defavorizate și să reducă abandonul școlar. În momentul de față aproape 18 % dintre elevi părăsesc școala, iar până în 2020, ținta este ca acest procent să se reduca la 11%

Scopul acestei strategii pe care o gândește Guvernul este reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie până în 2020 cu aproximativ 580,000 de persoane.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Vreau.sami.ajutati.si.mie
    Copilul.de.numai.un.an.si.septe.luni.care.sufere.de.idrocefalie.multipa.saratean.cristian.andrei.

  2. Vreau și eu ajutor că am două fetițe una e la școală și anul asta urmează și asta mica eu cresc singura copii va rog frumos sa mă ajutați eu stau an bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here