Alianța PNL – USR – PLUS blocată și la Adjud. Neînțelegerile dintre cele două formațiuni sfărâmă dreapta și dau verde pentru încă un mandat candidatului PSD, Constantin Armencea

0
1026

În Vrancea, mult trâmbițata alianță între PNL și USR menită să destabilizeze PSD, ba, mai mult, să radă definitiv cu șpaclul guvernarea social-democrată la nivel local, pare să aibă tot atâtea șanse de reușită pe cât a avut Titanicul la întâlnirea amicală cu ghețarul. Aparent fără nicio logică, cele două formațiuni politice care au declarat oficial că luptă pentru înlăturarea PSD de la putere nu par interesate în mod real de o înțelegere care să le șanse reale în lupta electorală. Fiecare dintre părți confirmă că au avut loc negocieri și că sunt mai mult decât dispuse la o alianță, însă, concret, nimeni nu mișcă în front, ba, mai mult, și-au anunțat deja candidații proprii la alegerile din toamnă. Singura explicație ar fi că în culise reprezentanții celor două partide nu au putut ajunge la un compromis, la un comun acord care să mulțumească ambele părți. PNL nu vrea să cedeze mai mult decât consideră că merită, nerenunțând la poziția de forță, iar USR-PLUS nu vrea să accepte în ruptul capului, se pare, o umilitoare aliniere în spatele candidaților liberali.

Iată că din pricina unor orgolii, mai mari ori mai mărunte, în Vrancea PSD are din nou șansa de a se (re)instala confortabil la putere pentru încă 4 ani. Un alt exemplu că mașinăria numită „alianță” are mai multe angrenaje defecte, este ceea ce se întâmplă în orașul Adjud. Acolo, USR-PLUS aproape că a încetat să mai existe, pe siglă rămânând doar USR după plecarea mai multor membri PLUS. Dacă la asta mai adăugăm faptul că PMP va avea candidat la primărie în persoana unuia care a trecut prin PNL și apoi prin PLUS, Mihai Botez, și că la aceeași primărie năzuiește și un independent, Nicolae Dediu, ajungem la singura concluzie plauzibilă: pe ruinele unei drepte divizate, candidatul PSD va câștiga alegerile.

„Am propus candidatului PNL, Florin Nechifor, să facem o alianță pentru a câștiga administrația și a elimina din joc PSD-ul. Deocamdată nu am primit niciun răspuns clar, însă așteptăm. Noi suntem dispuși să sprijinim fără nicio problemă candidatul PNL la Primăria Adjud care, și suntem conștienți de lucrul acesta, are mai multe șanse decât noi”, ne-a spus puțin dezamăgit candidatul USR-PLUS la Adjud, Dorel Lazăr.

Pe de altă parte, în lipsa unui răspuns clar de la centru, cel care va reprezenta Partidul Național Liberal în lupta pentru primărie, respectiv Florin Nechifor, a recurs, cumva, la o strategie ce ne amintește de spălatul pe mâini al lui Pilat din Pont.

„Până în acest moment nu am stabilit nimic. Am purtat o primă rundă de negocieri în urmă cu două săptămâni și, din punctul meu de vedere, mingea este la ei. A rămas să vedem ce se întâmplă la nivel de județ și după aceea vom lua o decizie. Adică dacă pe județ nu se va încheia o alianță între PNL și USR, trebuie să vedem cum abordăm noi problema la Adjud”, ne-a declarat evaziv Florin Nechifor. Iată, așadar, că alianța de dreapta „nu numai că nu există în Vrancea, ea lipsește cu desăvârșire”, ca să parafrazăm un celebru personagiu din opera lui Caragiale. Toată lumea vrea dispariția PSD de pe scena politică din județ, însă, ca de fiecare dată, orgoliile de genul „eu sunt cel mai tare, eu dictez” primează în defavoarea intereselor reale ale cetățenilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here