Ambasadorul Rusiei la București, așteptat în Vrancea

0
277

oleg malginov - Ambasadorul Rusiei la București, așteptat în Vrancea

Ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malginov, este așteptat în județul Vrancea. Oficialul strain va merge la Dumbrăveni, vizita sa având loc  cu ocazia celei de-a 285-a aniversări de la naşterea Marelui Comandant Rus Generalisim Conte Alexandr Suvorov.

La același eveniment sunt așteptați să participle şi diplomaţi ai Ambasadei, reprezentanţi ai corpului diplomatic, ai autorităţilor locale şi judeţene, ai Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse pentru activitatea militară şi memorială, ai Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale al României, ai garnizoanei militare locale, ai mediului de afaceri din Rusia în România, ai Comunităţii Ruşilor-Lipoveni din România. Totodată, la evenimentul de la Dumbrăveni vor merge elevi ai şcolii de pe lângă Ambasada Rusiei şi localnici din Dumbrăveni.

„În acest an se împlinesc 285 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai mari şi mai importanţi comandanţi militari ai secolului al XVIII-lea din Rusia — Alexandr Vasilievici Suvorov. Acesta nu a pierdut nicio bătălie dintre cele peste 60 pe care le-a condus pe câmpul de luptă. În cinstea lui au fost inaugurate monumentele nu numai în Rusia, ci şi în Ucraina, Republica Moldova, Elveţia. Există un monument şi în România inaugurat în cinstea celor două mari victorii – de la Râmnic şi Focşani – bătălii câştigate împotriva turcilor. Monumentul de la Dumbrăveni a fost inaugurat după proiectul cunoscutului sculptor român Marius Butunoiu în anul 1949, pe locul desfăşurării unei mari bătălii în anul 1789”, se arată în comunicatul Ambasadei Rusiei în Romania.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here