Amenzi grase pentru focșănenii care au adoptat câini de la padoc și apoi i-au abandonat pe străzi

0
392

Focșănenii care au luat câini din padoc și care lasă animalele la voia întâmplării, pe străzi, riscă amenzi usturătoare, dacă vor fi dovediți că nu au grijă de patrupedele pe care le-au adoptat.

Reprezentanții Primăriei Focșani trag un semnal de alarmă asupra practicilor unora dintre cetățeni care au luat cîini de la padoc, de care acum nu au grijă și i-au abandonat pe străzi.

Aceiași reprezentanți ai municipalității anunță că vor fi dispuse verificări de către polițiștii locali iar  cei prinși că lasă patrupedele slobode pe străzi riscă amenzi de până la 3000 de lei.

„Deoarece în ultima perioadă s-a constatat că printre câinii capturați de echipele specializate de la Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân – Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, se află și exemplare prinse anterior și date spre adopție, începând de mâine, 20 aprilie, în aceste echipe vor fi cooptați și reprezentanți ai Poliției Locale. Aceștia vor urmări ca prevederile HCL nr. 101 și 102 din 2007 să fie respectate și vor proceda la aplicarea de amenzi în cazul persoanelor care au luat spre adopție câini și apoi i-au eliberat pe domeniul public. Conform art. 42, alin. 3 lit. (c), din HCL nr. 101/2007, „eliberarea de către persoane fizice sau juridice a unor câini sau pui în spaţiul comunitar, se sancţionează cu amendă de la 2500 – 3000 lei”, se menționează într-un comunicat remis de Primăria Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here