Amplu exercițiu al pompierilor în tabăra Gălăciuc

0

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea a organizat, astăzi, în tabăra Gălăciuc, un amplu exercițiu de antrenament, care a avut ca scop verificarea timpului de răspuns și intervenție în cazul unei situații de urgență. Scenariul a presupus izbucnirea unui incendiu, pe care personalul taberei a încercat să-l stingă cu mijloacele de interveție proprii.

Flăcările s-au extins însă rapid, așa că la fața locului au fost trimise imediat 4 autospeciale din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra, din care 3 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Conform scenariului, cînd au ajuns pompierii incendiul se manifesta cu violenţă şi degajări mari de fum la două cabane şi cuprinsese deja și copacii din vecinătate. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, dar și pentru căutarea și salvarea unui copil surprins de foc într-una din cabane.

“În urma evaluării iniţiale a exerciţiului s-a constatat că atât echipele de intervenţie, cât şi personalul taberei, cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie”, se arată într-un comunicat al ISU Vrancea.

La finalul exercițiului, cei 200 de copii aflați în tabăra Gălăciuc în această perioadă au luat parte la o lecție deschisă despre prevenire, susținută de pompierii vrânceni.

exercitiu isu tabara galaciuc2 - Amplu exercițiu al pompierilor în tabăra Gălăciuc

exercitiu isu tabara galaciuc3 - Amplu exercițiu al pompierilor în tabăra Gălăciuc

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here