VIDEO: ANCHETĂ la IPJ Vrancea | Operator 112: „Nu avem echipaje disponibile. La revedere!”

0
680
Polițiștii de la Biroul Control Intern din cadrul IPJ Vrancea au început o anchetă, după ce o operatoare de la serviciul de urgență 112 i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile.

Fata de 18 ani sunase, în noaptea de 12 spre 13 august pentru a anunţa că a fost şicanată în trafic de mai mulţi bărbaţi, care au urmărit-o până acasă. Tânăra a cerut ajutorul poliției pentru că automobilul în care se aflau mai mulți indivizi se oprise în dreptul locuinței sale. Operatorul 112 a încercat să-i explice fetei că nu au echipaje disponibile pentru a ajunge la ea.

„La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, conducerea a dispus verificări prin structura specializată, structura de control intern, urmând ca în funcţie de rezultatul verificărilor să se dispună măsurile legale care se impun”, a declarat, pentru jurnaliștii de la MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Dispecerul de la celălalt capăt al firului i-ar fi spus fetei că nu ştie în cât timp poate să direcţioneze un echipaj către locul apelului, deoarece poliţiştii sunt angrenaţi în mai multe misiuni, și nu mai sunt alte echipaje disponbile. Fata a efectuat mai multe apeluri telefonice la 112. În discuțiile care ar fi fost înregistrate, apare inclusiv un bărbat care se pare că este tatăl fetei. Jurnaliștii de la Realitatea TV au făcut publice o parte din discuțiile cu operatorul 112.

CONVORBIRE ADOLESCENTĂ – DISPECER POLIȚIE
 • Fata: Am mai sunat…
 • Dispecer: Nu a ajuns niciun echipaj?
 • Fata: Nu. Am mai sunat și acum 45 de minute, nu s-a calmat nimic, ei sunt la fel de gălăgioși sunt, tot la fel. Mie îmi este teamă să plec înapoi cu mașina unde am treabă.
 • Dispecer: Repet același lucru pe care vi l-am spus și mai devreme, colegii mei vor interveni atunci când vor termina activitățile pe care le desfășoară acum. Eu vă cred, dar mai mult nu vă putem ajuta.
 • Fata: Eu vă cred, dar nu pot să aștept două ore după un echipaj!
 • Dispecer: Nu avem încotro, domnișoară! Există varianta să dureze o jumătate de oră, să dureze 2, 3 sau 4 ore, nu știu când vor termina.
 • Fata: Eu vă înțeleg! Și dacă eu vreau să plec cu mașina și domnul mă va șicana și mă va accidenta în trafic…
 • Dispecer: Eu vă recomand să stați în condiții de siguranță până vor sosi colegii mei. Nu avem cum! Vă înțeleg supărarea, dar nu avem cum…
 • Fata: Și cât timp ar trebui să aștept ca să pot pleca?
 • Dispecer: Habar nu am! Poate dura jumătate de oră, poate dura o oră, poate dura 20 de minute sau poate dura 3 ore. Habar nu am!  Doamnă, domnișoară, să nu credeți că ei au altă treabă decât munca de poliție! Sunt la un caz unde cineva era amenințat cu un cuțit că va fi omorât. Adică trebuiau să fie acolo…
 • Fata: Toate echipajele?
 • Dispecer: Nu toate, doamnă. V-am dat exemplu doar de unul. Asta este legislația. La revedere! 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, purtător de cuvânt IPJ Vrancea, a intervenit, joi seara, în emisiunea Legile Puterii de la Realitatea TV: „Mă voi documenta și vă voi spune câte echipaje de Poliție sunt, imediat ce am această informație. Poliția județului Vrancea are un deficit de personal. Un echipaj are program de 8 ore pe zi și sunt trei schimburi. Nu ne-am mai confruntat cu astfel de situații, dar vom face o analiză și vor fi dispuse măsurile legale, dacă se va constata că cineva nu și-a facut treaba. Am luat act de această sesizare în cursul zilei de astăzi, din media. Dacă pentru dumneavoastră prezintă interes, voi reveni în cel mai scurt timp cu cifre concrete”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here