Angajații ar putea primi mâncare gratis la locul de muncă

0
939

Toți cei care muncesc legal în România ar putea beneficia de o masă caldă la prânz oferită de către angajator.  Ideea îi aparține senatorului UNPR de Buzău, Constantin Popa, care susține că săptămâna viitoare va depune în Parlament o inițiativă ce se referă strict la acest lucru: ca firmele, fie ele de stat sau private, să dea angajaților o masă caldă pe zi.

„Văd zilnic cum săracii oameni mănâncă hrană rece la serviciu, ce își aduc de acasă. Alții nu au nimic în geantă, pentru că nu au bani. Unii se duc la tot felul de magazine și își cumpără sandwich-uri sau mâncare caldă la caserole, cu care vin apoi la locul de muncă. Este o mare pierdere de timp pentru angajați. Unii se îmbolnăvesc de stomac pentru că nu se hrănesc corespunzător, din lipsa banilor”, a declarat Constantin Popa.

Valoarea mesei pentru fiecare angajat ar urma să fie de 15 lei pe zi. Parlamentarul spune că odată ce muncitorul va beneficia de o masa caldă pe zi la locul de muncă va fi mai bine hrănit, deci mai sănătos, va face economicii din salariu iar angajatorul va avea avantajul că va fideliza muncitorul, care la rându-i, odată hrănit va da mai mult randament. Mai mult, vor fi create și noi locuri de muncă în industria alimentară.

„Cred că dacă le-am oferi posibilitatea ca la prânz să beneficieze de o masă caldă plătită de angajator în valoare de până la 15 lei nu ar fi o mare povară pentru acest stat. În acest fel oamenii nu vor mai sta flămânzi la muncă și vor da un randament mult mai bun”, a mai declarat Constantin Popa.

Valoarea mâncării calde a angajatului ar urma să fie dedusă din profitul companiei, fie ea de stat, fie privată.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here