Angajaţii pot primi vouchere de vacanţă

0
268

Camera Deputaţilor a decis ca angajaţii să primească vouchere de vacanţă, în limita a 6 salarii medii pe economie.

Potrivit celor adoptate de deputaţi, toţi angajaţii pot beneficia de vouchere de vacanţă. Pe de o parte, angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă nu şi de bani sau prime de vacanţă.

De asemenea, se introduce un nou sistem, acela a emiterii voucherelor de vacanţă pe suport electronic. Cele care sunt tipărite în suport electronic, cât şi cele pe suport de hărtie, vor fi utilizate doar în unităţi turistice autorizate de Auoritatea Naţională pentru Turism.

Acest sistem de vouchere de vacanţă păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale.

Toţi reprezentanţi grupurilor parlamentare au susţinut adoptarea acestor prevederi, arătând că relansează turismul românesc. Camera Deputaţilor este for decizional iar reglementările aprobate de către deputaţi urmează să fie aplicate în 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here