Antifrauda verifică vânzările de mașini second-hand

0
Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF continuă operațiunea Xenon de verificare a achizițiilor intracomunitare de autovehicule second-hand.

Mașinile cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, vor fi reținute pentru verificări dacă se constată că aceștia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an. Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât și pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de proveniență. În ultima DGAF a sigilat 12 parcuri auto cu autoturisme și utilaje agricole la mâna a doua și o platformă feroviară pentru autoturisme rulate, iar verificările sunt în curs.

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme românești care au realizat achiziții intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei și s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here