Antitusivul Eurespal a fost retras de pe piață

0

Eurespal, medicamentul împotriva tusei a fost retras de pe piață după ce Agenția Națională pentru Medicamente din Franța, împreună cu producătorul au decis suspendarea autorizației de punere pe piață a Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal. Studiile făcute în ultimul an au arătat că substanța activă din medicament poate provoca boli cardiace. Agenția Națională a Medicamentului din România a luat act de decizia producătorului și spune că, până la finele săptămânii va fi luată o decizie clară în acest sens.

„Este o problemă de siguranţă care a fost identificată în cadrul unui studiu non-clinic efectuat chiar de producătorul francez al medicamentului respectiv. Decizia de retragere voluntară, aşa cum îi spune şi numele, aparţine producătorului medicamentului respectiv, până când procedura de urgenţă, procedură de reevaluare a profilului de siguranţă al acestor medicamente, pentru că vorbim atât de Eurespal comprimate, cât şi de Eurespal sirop, până când această procedură va fi finalizată la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului.

În această săptămână are loc la Londra, la sediul Agenţiei Europene a Medicamentului, reuniunea comitetului de profil şi pe agenda de lucru se află şi problema de siguranţă a fenspiridei, care e substanţa activă din acest medicament. Noi vom publica automat pe site-ul agenţiei traducerea comunicatului de presă al Agenţiei Europene a Medicamentului, comunicat care va fi emis imediat după terminarea acestei reuniuni”, a declarat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), citată de jurnaliștii de la Digi24.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here