ATENTAT TERORIST la un muzeu din capitala Tunisiei – bilantul: 22 de MORTI si peste 50 de RANITI

0
156
tunisiasecurity - ATENTAT TERORIST la un muzeu din capitala Tunisiei - bilantul: 22 de MORTI si peste 50 de RANITI
foto: independent.co.uk

Potrivit unui post de radio local, teroristii inarmati au luat ostatici cetateni britanici, italieni, francezi si spanioli. Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne a declarat pentru Reuters ca doi sau mai multi militanti s-au ascuns in interiorul muzeului si sunt inconjurati de fortele de ordine.

In plus, oficialii tunisieni au anuntat ca in momentul atacului in muzeu se aflau 100 de persoane, numerosi turisti fiind evacuati.

O nouă lovitură sângeroasă dată de teroriști. Cel puțin 22 turiști, cel mai probabil din țări europene, au fost uciși într-un atac armat care a avut loc miercuri în Muzeul Bardo din Tunis, situat în apropierea Parlamentului tunisian. Potrivit unor surse oficiale citate de BBC News online, atacul la Muzeul Bardo a fost lansat în timp ce deputaţii tunisieni dezbăteau, într-o clădire din apropierea locației în care s-a produs baia de sânge, un proiect de lege privind combaterea terorismului. Parlamentul Tunisiei a fost evacuat din cauza incidentului terorist. Ulterior, un purtător de cuvânt al Ministerului tunisian de Interne a declarat că trei islamişti consideraţi autori ai atacului armat ar fi fost capturați în Muzeul Bardo, fiind înconjuraţi de forţele de ordine.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Printre turiştii străini ucişi figurează cetăţeni din Italia, Franţa, Polonia şi Japonia, a precizat purtătorul de cuvânt.

Conform Ministerului de Afaceri Externe, Ambasadorul României, aflat la Parlament în momentul atacului de la muzeul din Tunis, a fost evacuat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here