Atenționare de la inspectorii de muncă: munca în ger fără respectarea legii, sancționată drastic

0
163

Județul Vrancea, la fel ca întreaga țară, se va afla până marți, 14 februarie, sub incidența unei informări meteo de ger, fiind prognozate temperaturi preponderent negative, care se vor situa, în general între -17 şi – 10 grade.

Inspectorii de muncă atrag atenția că în perioade cu temperaturi extreme, angajatorii trebuie să le asigure salariaților care lucrează în aer liber condiții speciale de muncă. Inspectorii ITM Vrancea vor derula o serie de acţiuni de informare, dar și de control privind aplicarea şi respectarea măsurilor de protecţie a angajaților, pe toată perioada în care se anunţă temperaturi extreme.

Potrivit legii, angajatorii trebuie să trebuie să asigure următoarele măsuri minime pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber: – distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoană/schimb; – acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător; – asigurarea echipamentului individual de protecţie.

În cazul în care angajatorii nu pot asigura toate acestea, ei sunt obligați să reducă programul de lucru. Cei care nu respectă obligațiile legale riscă amenzi cuprinse între 1500 și 2500 lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here