Autorul furtului anului 2015, iertat de păgubit

0
288

S-a văzut cu sacii în căruță, vorba proverbului, după care a luat o decizie care i-a lăsat mască pe polițiști, cei care au muncit două luni de zile pentru prinderea celui care a furat 100 000 de euro din ograda patronului de la Dumbrăvița. Oamenii legii au rămas fără cuvinte după ce patronul popasului Dumbrăvița le-a comunicat că l-a iertat pe cel care i-a făcut zile fripte și nopți nedormite, furându-i 100.000 de euro din economiile sale.

Este vorba despre nepotul omului de afaceri, care a fost prins de polițiști, după o muncă susținută. Aceiași polițiști în urma activităților întreprinse au făcut posibilă recupererea a aproape 79 de mii de euro din suma totală de 100 000 furată de bărbat.

Când să fie tras la răspundere, hoțul s-a înțeles cu păgubitul iar acesta va fi iertat.  Autorul furtului a ieşit din arest vineri noaptea, după ce omul de afaceri şi-a retras plângerea. Legea prevede că, în astfel de cazuri, împăcarea înlătură răspunderea penală, iar în cazul în care persoana inculpată este reţinută, aceasta este liberată deîndată.

Polițiștii din Vrancea au reușit să recupereze  78.500 de euro din 100.000 de euro pe care un bărbat din localitatea brăileană Maxineni i-a furat de la un unchi de-al său, în speță de la patronul Popasului Dumbrăvița Ionel Dumitru, o parte din bani individul  avându-i îngropați în grădină.

Polițiștii au efectuat vineri o percheziţie la locuința unui bărbat, de 41 de ani, din localitatea Maxineni, judeţul Brăila. În urma percheziției, în interiorul proprietăţii, polițiștii au descoperit 74.300 de euro, îngropați în saci din plastic, iar în autoturismul bărbatului au mai fost găsiți de 4.250 de euro.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 29 septembrie -16 octombrie 2015, cel în cauză ar fi sustras 100.000 de euro din locuința unui bărbat, din localitatea Goleşti, județul Vrancea.  Banii au fost ridicați în vederea continuării cercetărilor şi urmează să fie predați persoanei vătămate. Bărbatul de 41 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, brăileanul ar fi furat în luna noiembrie 2015 suma de 100.000 de euro de la un unchi de-al său, din județul Brăila, acesta fiind patronul Popasului Dumbrăvița.

Banii ar fi fost furaţi dintr-o cutie de plastic ascunsă în podul casei oamenilor de afaceri şi au fost găsiţi îngropaţi în grădina casei nepotului din județul Brăila. Anchetatorii au aflat că bărbatul era un apropiat al omului de afaceri și știa inclusiv unde acesta își ține economiile.

După ce ar fi furat banii, brăileanul s-ar fi comportat normal însă anchetatorii au aflat în timpul cercetărilor că bărbatul de 41 de ani mergea deseori la case de schimb valutar din Brăila unde  schimba sume de bani pe care nu ar fi avut cum să le obţină din munca pe care o desfășura.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here