AVION de vânătoare PRĂBUȘIT în centrul unui oraș. Zeci de morţi şi răniţi

0

avion sirianjpg - AVION de vânătoare PRĂBUȘIT în centrul unui oraș. Zeci de morţi şi răniţi

Un avion de vânătoare sirian s-a prăbuşit în centrul comercial al oraşului Ariha, situat în nord-vestul ţării, lângă frontiera cu Turcia, şi aflat sub controlul rebelilor, accidentul provocând decesul a cel puţin 12 persoane, 25 după alte surse, şi rănirea altor câteva zeci.

Avionul aparținea forțelor guvernamentale, ale lui Bashar al-Assad și a fost doborât în contextul luptelor din această țară.

Ariha este unul dintre ultimele locuri în care forțele guvernamentale păstrau puterea, până când a fost capturat de rebeli, în luna mari. Căderea orașului Ariha a făcut ca provincia Idlib, de la granița cu Turcia, să ajungă în mâinile rebelilor.

Organizația cu sediul la Londra Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că prăbușirea a avut loc în contextul bombardamentelor și că 12 oameni au murit, alte zeci de oamenii fiind răniți.

Avionul s-a prăbuşit în timp ce bombarda un cartier din centrul oraşului Ariha, din provincia Idleb, cucerită de rebeli pe 28 mai, a indicat Rami Abdel Rahman, directorul OSDH.

Potrivit acestuia, „avionul zbura la joasă altitudine atunci când a intervenit o defecţiune tehnică”.  Zeci de persoane au fost rănite, a mai declarat Abdel Rahman.

OSDH, care dispune de o largă reţea de surse pe teritoriul Siriei, nu a putut preciza câte dintre victime au murit la sol din cauza prăbuşirii avionului şi câte în loviturile aeriene care au precedat-o.

Nu există deocamdată o reacţie din partea armatei siriene.

Avioanele militare siriene, principala armă a regimului în războiului împotriva insurgenţilor, au cunoscut mai multe accidente sau au fost doborâte de rebeli.

În luna ianuarie, cel puțin 35 de soldați au fost uciși când un avion de transport s-a prăbușit în provincia Idlib.

Presa de stat din Siria a dat vina pentru accident pe „condițiile meteo nefavorabile și ceața densă”, dar rebelii al-Nusra, care au legături cu Al-Qaeda au afirmat că ei l-au doborât.

 Sursa: evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here