Baschetul este un sport foarte des pariat de către români

0
38

Baschetul este unul dintre cele 4 sporturi naționale ale Statelor Unite ale Americii, așa că nu ar trebui să ne mire faptul că acolo se desfășoară NBA – cea mai importantă competiție baschetbalistică de pe planetă. În Europa, sportul rege este fotbalul, iar baschetul ocupă un loc secundar. Duelurile din Euroliga nu se pot compara cu cele din SUA.

Chiar dacă nu a înregistrat mari performanțe în acest sport, România a luat parte la prima competiție continentală de baschet din Europa, desfășurată în anul 1935, țara noastră fiind una dintre cele 8 națiuni care au puse bazele FIBA cu 3 ani înainte de prima ediție a EuroBasket.

Cunoscătorii spun că popularitatea acestui sport în țara noastră se datorează faptului că aproape fiecare școală din România este dotată cu cel puțin un teren de baschet și că în ultimul deceniu, casele de pariuri online au început să difuzeze foarte multe partide de baschet în format live video. Iar cum partidele sunt de multe ori spectaculoase, iar site-urile americane sunt pline de pronosticuri, pariorii din țara noastră au început să se familiarizeze cu acest sport.

Cele mai populare tipuri de pariuri pe baschet

nba baschet2 - Baschetul este un sport foarte des pariat de către români

Felul în care pasionații pariază pe baschet diferă într-o bună măsură de celelalte sporturi, așa că nu ar trebui să ne mire felul în care este construită și afișată oferta de pariuri baschet. Linia principală de câștig – cunoscută și sub numele de Moneyline – nu este cel mai comun pariu. Majoritatea sumelor pariate merg pe Spread, adică pe linia principală de handicap asiatic. Pe locul secund în topul preferințelor pariurilor sunt pariurile pe totalul punctelor și abia pe locul al 3-lea apare Moneyline.

Foarte populare sunt și pariurile pe sferturi sau pe reprize. Mulți tipsteri se orientează către astfel de pariuri, întrucât anticipează rotația echipelor și simt că au mai multe șanse de reușită dacă aleg pronosticurile pe sferturi.

Specialele jucătorilor reprezintă, de asemenea, alegeri populare în rândul handicapperilor. Cum vedetele din NBA se bucură de o monitorizare atât de atentă din partea presei, iar statisticile sunt atât de detaliate, nu ar trebui să ne mire că mulți pariori mizează pe reușitele starurilor, cum ar fi numărul de puncte marcate, aruncări de 3 puncte, recuperări, pase decisive și așa mai departe.

Sfaturi pentru amatorii pariurilor pe baschet

nba baschet3 - Baschetul este un sport foarte des pariat de către români

Încearcă să ții cont de sfaturile de mai jos dacă vrei să te distrezi mai mult atunci când pariezi pe baschet și speri să-ți îmbunătățești rezultatele pe termen lung.

  1. Nu te ghida numai după cote. Casele de pariuri nu lansează cote care să indice probabilitățile reale. Scopul operatorilor este să atragă pariuri de ambele părți, pentru a face trading și a ieși pe plus indiferent de deznodământul partidei. Uneori, pot exista chiar și capcane. De aceea, este esențial să-ți construiești un model de analiză practic, pe care să-l poți repeta și îmbunătăți fără prea mari bătăi de cap. Nu uita, cotele pot fi înșelătoare!
  2. Vezi cât mai multe meciuri. Dacă ești parior de ocazie, nu îți face mari speranțe că vei da lovitura jucând pronosticuri din baschet. Cifrele pot fi extrem de folositoare pentru un parior devotat, însă dacă nu vei urmări multe partide și rezumate, îți va fi greu să poți fructifica bogăția de statistici și informații pe care le poți găsi pe internet. Văzând meciuri în direct, vei putea cu ușurință să observi ce ai evaluat greșit înainte de meci și implicit, să-ți mărești șansele de reușită pe viitor.
  3. Folosește-te de mișcarea cotelor. Dansul cotelor nu este aleatoriu, iar pariorii experimentați reușesc destul de des să anticipeze direcția în care se vor mișca cotele. Acest lucru te poate ajuta să obții cote mai bune pentru pronosticurile care ți se par probabile. Pe termen lung, aceste câteva procente, aparent insignifiante, vor însumă mult mai mult decât îți imaginezi.
  4. Monitorizează cu atenție un număr limitat de echipe. Nu pica pradă lăcomiei și nu te lăsa luat de val, încât să joci mult mai multe pronosticuri decât poți analiza cu seriozitate. Ideal este să te specializezi pe cel mult două-trei competiții și să le urmărești îndeaproape. Urmărește echipele și sportivii pe rețelele de socializare, intră pe grupuri de suporteri, handicapperi și pariori, citește ce spune presa și stai mereu conectat cu ce mișcă în campionatele alese.
  5. Nu copia pronosticurile altora. Nu este nimic rău în a te inspira din analizele altor pariori de succes, pentru a deprinde felul în care aceștia gândesc fenomenul, însă dacă tot ceea ce faci este să copiezi orbește pronosticurile altora, fără să faci o analiză serioasă, vei depinde mereu de norocul altora. Și nu cumva să plătești vreodată pentru ponturi, pentru că majoritatea celor care se ocupă cu așa ceva sunt escroci.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here