Bătaia dintre cei doi liceeni din Focșani, luată în discuție și de consiliile școlare

0
Profesorii de la liceele de Artă și Valeriu D. Cotea se vor întruni, luni, pentru a lua în discuție incidentul de lunea trecută, când doi elevi s-au bătut sub încurajările colegilor.

Imagini cu bătaia au devenit publice după ce au fost transmise presei de unul dintre martori. Filmulețul arată o violență extremă a bătăușului, care lovește cu pumnii și picioarele. Înregistrarea a șocat pe toată lumea atât prin violența manifestată de agresor, cât mai ales prin reacția celor din jur, care îl încurajau să lovească mai tare.

În urma apariției imaginilor respective în spațiul public, poliția s-a autosesizat și a întocmit dosar de cercetare penală pentru loviri și alte violențe. Inițial, conducerile liceelor au anunțat că nu se impun anchete interne, întrucât incidentul nu a avut loc în incinta unei unități de învățământ și nici în timpul orelor. Ulterior s-a revenit asupra acestei deciziei.

Luni, în ambele licee va fi luat în discuție incidentul. Nu-i exclus ca protagoniștii bătăii să suporte și consecințe, cum ar fi scăderea notei la purtare. La nivelul ambelor licee se ia în calcul demararea unui program preventiv privind combaterea violenței, astfel încât astfel de situații să nu se repete.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here