Bilanțul primelor acțiuni în spațiile aglomerate: verificări la zeci de societăți comerciale și peste 100 de restaurante, terase și fast-food-uri, iar sute de persoane au fost legitimate | Apelul autorităților

0
190

Ieri seară au început primele verificări desfășurate de oamenii legii în spațiile aglomerate, pentru a se stabili cum se respectă regulile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Până în această dimineață, în Vrancea au fost verificate deja 69 de societăți comerciale precum și 120 de restaurante, terase și fast-food-uri, iar peste 500 de persoane au fost legitimate de polițiști și jandarmi. IPJ Vrancea asigură că acțiunile de acest gen continuă în tot acest weekend, dar și în zilele care urmează, cu peste 250 de efective. „Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Vrancea se desfășoară acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus. Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, începând de ieri, timp de două săptămâni, polițiști din cadrul IPJ Vrancea, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului vor desfășura în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase. Totodată, se vor efectua verificări și în trafic, împreună cu reprezentați ai ISCTR, fiind vizat transportul în comun de persoane”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here