Biroul Permanent Național al PSD se subțiază. Cum va arăta el după congresul de săptămâna viitoare

0

Viitorul Birou Permanent Naţional al PSD va fi mai „suplu”, urmând să fie alcătuit din preşedinte, preşedinte executiv şi 14 funcţii de vicepreşedinţi, dintre care patru pentru organizaţia de femei. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a confirmat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că Victor Ponta a propus renunţarea la funcţia de preşedinte executiv, însă nu a întrunit susţinerea necesară la vot. El a mai spus că s-a optat pentru varianta cea mai bună – aceea cu preşedinte executiv şi 14 vicepreşedinţi, din care patru vor fi ai organizaţiei de femei, fără prim-vicepreşedinţi.

Întrebat de ce s-a renunţat la cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte, Dragnea a spus că nu a renunţat pentru că „nu le avea în buzunar”, dar partidul a optat pentru soluţia ce mai bună, cu un BPN „mult mai restrâns”.

Premierul va avea drept de vot în BPN, la fel şi preşedintele Consiliului Naţional, în timp ce miniştrii vor putea participa la şedinţele BPN când vor fi solicitaţi. Din Comitetul executiv vor face parte membrii BPN, liderii de organizaţii judeţene, liderul organizaţiei de tineret şi al organizaţiei de femei, la care se adaugă opt noi posturi de secretari regionali, în timp ce funcţiile de secretari executiv au fost eliminate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here