Cadrele medicale de la spitalul din Adjud au fost testate pentru coronavirus | Rezultatele vor fi citite într-un laborator privat

0
492

Situație incertă la Spitalul Municipal din Adjud, acolo unde peste 30 de medici, managerul spitalului și viceprimarul așteaptă cu sufletul la gură rezultatele testărilor pentru a vedea dacă au fost, sau nu infectați cu noul coronavirus. O mare parte din personalul medical au participat, în urmă cu o săptămână, la o întrunire la care a fost prezent și unul dintre medicii depistați pozitiv, de la Spitalul Militar din Focșani. Încă de vineri, viceprimarul Claudiu Cristea a cerut Direcției de Sănătate Publică Vrancea ca întreg personalul medical și auxiliar al spitalului din Adjud să fie testat. Într-un comunicat de presă, Prefectura Vrancea a anunțat, în cursul zilei de vineri, că a făcut demersurile necesare către Ministerul Sănătății pentru a urgenta testarea cadrelor medicale. Ulterior, viceprimarul Claudiu Cristea a anunțat public că a fost găsit un sponsor care să plătească un laborator privat pentru a citi aceste teste.

Într-un comunicat de presă, remis astăzi către mass-media, Prefectura Vrancea a confirmat că DSP a recoltat probele, deoarece spitalul din Adjud nu dispune de personal calificat pentru această procedură. „Direcția de Sănătate Publică Vrancea NU TESTEAZĂ la coronavirus deoarece nu are în dotare aparatura necesară. DSP Vrancea DOAR RECOLTEAZĂ probe ce urmează să fie trimise către testare laboratorului care este arondat județului Vrancea. (…) Viceprimarul municipiului a intervenit, spunând că a fost găsit un sponsor dispus să plătească pentru acest analize, pentru ca probele să poată fi lucrate în alt laborator decât cel arondat, contra cost. Astfel, DSP Vrancea DOAR A RECOLTAT GRATUIT probele, deoarece spitalul din Adjud nu dispune de personal calificat pentru această procedură. Contractul pentru analiza probelor este între SPITALUL ADJUD și LABORATORUL respectiv”, se arată în comunicatul Prefecturii Vrancea. Contactat telefonic, viceprimarul din Adjud, Claudiu Cristea a confirmat că, în cursul zilei de ieri, au fost recoltate probe de la toți medicii din unitatea spitalicească, acestea fiind transportate la DSP Vrancea, unde vor fi păstrate în condiții optime până vor fi citite. Viceprimarul a mai spus că au fost găsite și resurse financiare care să acopere această procedură. Banii necesari citirii acestor probe au fost donați spitalului de sponsori privați din localitate, iar Spitalul Municipal Adjud va fi cel care va face plățile mai departe, către laboratorul care va citi probelor prelevate de la medicii adjudeni. Claudiu Cristea a mai spus că, Primăria Adjud intenționează să astfel de aparat, care să fie instalat la spitalul din localitate. „La cererea consilierilor locali, vrem să facem o rectificare bugetară pentru a aloca o sumă de bani pentru achiziționarea unui aparat de citire a probelor la Spitalul Municipal Adjud. La acest moment, căutăm oferte. În maxim o săptămână o să știm exact, pentru că pe lângă acest aparat, este nevoie și de alte echipamente, cum ar: fi hotă microbiologică, frigidere de păstrare a mostrelor și altele”, a declarat viceprimarul din Adjud, Claudiu Cristea. Spitalul din Adjud a fost închis până luni dimineață, pentru dezinfectare generală.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here