Camioane pline cu lemne tăiate ilegal, descoperite în Vrancea

0
Pradă bogată pentru polițiștii vrânceni, în urma celor mai recente acțiuni care au avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor ilegale rezultate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

În numai o săptămână, polițiștii au constatat 7 infracţiuni, a fost aplicate sancţiuni de 79.500 de lei şi au confiscat material lemnos în valoare de 14.000 de lei. Printre cei care s-au ales cu dosare penale se află și doi bărbați din Mera, care au tăiat fără drept mai mulți arbori de pe proprietatea altei persoane, fără voia acesteia. De asemenea, pe un drum forestier din extravilanul comunei Nereju, polițiștii au descoperit un autocamion staționat, încărcat cu material lemnos din specia molid. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că un bărbat din comuna Spulber ar fi transportat 14,131 m.c. lemn, fără să deţină documente de provenienţă şi transport. Bărbatul a fost sancționat cu o amendă contravențională de 5000 de lei.

O situație identică a fost descoperită și la Nistorești, tot pe un drum forestier, unde un bărbat transporta cu un camion 10,818 m.c. lemn rotund – specia molid, fără documente legale de proveniență și transport. și acesta a primit tot o amendă de 5000 de lei. În ambele cazuri, întreaga cantitate de lemn a fost confiscată.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here