Caravana „Fiecare copil merită o poveste” ajunge în Vrancea. Peste 400 de preșcolari și părinții lor vor participa la ateliere de lectură

0

Asociația OvidiuRo organizează în perioada 5 – 9 martie 2018, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Caravana Fiecare copil merită o poveste, ce are ca obiectiv creșterea calității activităților de dezvoltare a limbajului în grădinițele din comunități sărace și, de asemenea, formarea profesorilor pentru modulele educaționale Șotron Doi și Ateliere de Vară Șotron, ediția 2018. Începând de luni, peste 400 de copii ce provin din familii defavorizate din județul Vrancea – atât cei ce frecventează deja grădinița cât și cei ce urmează să fie înscriși, din septembrie – participă, alături de părinții lor, la ateliere de lectură în 6 grădinițe-gazdă din Slobozia Bradului, Mărășești, Chiojdeni, Homocea, Ploscuțeni și Nereju. Fiecare zi de activități în grădiniță se va încheia cu un atelier de literație dedicat profesorilor participanți. În această săptămână, OvidiuRo va organiza și o sesiune de formare găzduită de ISJ Vrancea privind modulul educațional Șotron Doi, pentru profesorii din învățământul preșcolar care predau în comunități defavorizate.

Copiii participanți la atelierele de lectură vor primi câte o carte pentru acasă, iar profesorul-gazdă și ceilalți profesori din învățământul preșcolar participanți vor primi un kit educațional pentru grupă constând în cărți mici, mari și uriașe, materiale, postere și fișe educative. De asemenea, la sesiunea de formare, toți profesorii vor primi kituri educaționale pentru grupă, iar celor care vor organiza modulul educațional Șotron Doi, OvidiuRo le va pune la dispoziție kitul Șotron Doi.

Anul acesta continuăm să fim prezenți în grădinițele din zone sărace, acolo unde este nevoie să creăm și să susținem o infrastructură pentru educație de calitate și literație. Am pregătit deja mii de kituri cu resurse educaționale ce stimulează cunoașterea și cărți ilustrate – ce vor ajunge atât în grupele de grădiniță, cât și acasă, la copii. Ca Agenție pentru Educație Timpurie, vom susține în continuare profesorii și vom organiza sesiuni de formare în practici educaționale axate pe dezvoltarea vocabularului și stimularea lecturii în grădinițe, prin metode de învățare centrate pe copil”, declară Maria Gheorghiu, Cofondator OvidiuRo.

Este al doilea an în care suntem partenerii OvidiuRo, în proiecte ce încurajează cititul și accesul la educație de calitate pentru copiii din comunități defavorizate din județul nostru. Atelierele de lectură pentru cei mici și părinții lor, sesiunile de formare pentru profesori, materialele educaționale – în special cărți – care ajung în grădinițe cu număr mare de copii preșcolari din mediul rural și în casele lor, toate aceste intervenții sunt binevenite și încurajăm profesorii și directorii să susțină proiectul și să se implice cât mai mult în desfășurarea sa a declarat Amalia Chirtoc, Inspector Școlar Educație Timpurie, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

Pentru informații suplimentare – OvidiuRo: Larisa Dumitru, telefon: 0728 778 821, e-mail: larisa.dumitru@ovid.ro

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here