Cărțile de identitate vor fi schimbate. Cum vor arăta noile documente

0
307

Cărţile de identitate ale cetăţenilor din Uniunea Europeană vor fi modificate. Măsura vine ca urmare legislației europene care nu va mai permite ca documentele actuale să mai fie acceptate la granițele UE. Modificare va fi făcută în maxim 2 ani de la schimbarea legislației în vigoare. Noile documente vor beneficia de elemente de securitate mai stricte.Potrivit acordului european, cărţile de identitate vor avea un format uniform de card de credit, o zonă de citire optică şi va respecta standardele minime de securitate stabilite de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale.

”În noile cărţi de identitate ale cetăţenilor români vor fi introduse elemente de siguranţă în plus faţă de cele actuale în scopul de a facilita călătoria în afara ţării, dar şi pentru a facilita accesul la anumite sisteme informatice ale unor instituţii publice”, au mai transmis oficialii MAI.

Practic, începând cu anul 2021, fiecare cetățean va trebui să dețină o carte de identitate conform noilor standarde. Documentele vor avea o perioadă minimă de valabilitate de 5 ani şi o perioadă maximă de 10 ani de valabilitate. De asemenea, statele membre pot elibera cărţi de identitate cu o perioadă de valabilitate mai lungă de 10 ani, doar persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here