Cătălin Toma (PNL): „Rezultatul alegerilor locale nu ne bucură foarte mult”

0
701

Președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma a prezentat într-o conferință de presă bilanțul din Vrancea a alegerilor locale care au avut loc în urmă cu o săptămână. Liberalul spune că acest tur de scrutin a făcut ca partidul din Vrancea să se claseze pe o poziție bună în ierarhia națională.

„La acest moment suntem pe locul 14 în ierarhia națională, un loc care este peste media națională. Cu toate acestea nu este un rezultat care să ne bucure foarte mult, dar trebuie să ținem cont că la acest moment, Vrancea este condusă la nivel de PNL de un președinte și o conducere interimară. Au fost unele carențe pe care ni le asumăm și trebuie să le discutăm”, a spus Cătălin Toma.

Cât de spre rezultatul alegerilor, acesta spune că au fost unele remarcabile și că cetățenii care au mers la vot au ales două partide mari, PNL și PSD. În opinia liberalului, rezultatele alegerilor din 5 iunie ar fi fost cu totul altele dacă ar fi existat două tururi de scrutin.

„Una peste alta, județul Vrancea a arătat că există doar două forțe politice și anume PNL și PSD. S-a cunoscut forța primarilor în funcție, s-a cunoscut cel mai mare efect dezastruos pe care îl poate avea un singur tur de scrutin. Una este să ai două tururi și să poți angrena mai multe forțe și alta e să ai o singură șansă, o singură zi. Cu toate acestea, în urma alegerilor din 5 iunie, avem 19 primării câștigate, primării cu scoruri foarte mari.”

„În urma analizei care a avut loc, pe municipiul Focșani s-a observat un scor remarcabil având în vedere campaniile electorale trecute. Cu toate acestea, indiferent cât discutăm, nu a fost suficient de mult să câștigăm. Echipa de campanie de la Focșani a fost una extrem de puternică și cu toate acestea au fost foarte mulți factori care nu au făcut ca această echipă să aibă un rezultat care să-i facă câștigători„, a mai spus Cătălin Toma.

După centralizarea tuturor voturilor, la nivelul județului Vrancea, Partidul Național Liberal a reușit să câștige un număr de 312 consilieri locali, 19 primari, posibilitatea de cel puțin 19 viceprimari, 13 consilieri județeni, 8 consilieri municipali la Focșani și 6 consilieri locali în orașul Adjud.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here