Ce au găsit polițiștii în urma amplelor PERCHEZIȚII la gatere

0
766
22 de infracțiuni de furt de energie electrică și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice au fost constatate de polițiști, în urma unor percheziții efectuate ieri, în județul Vrancea.

Au fost identificați  366.680 de litri de vin, aproape 150 m.c. de material lemnos, bunuri deținute fără documente legale.

La data de 28 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și cei ai Direcției de Ordine Publică, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 122 de percheziții domiciliare, în județul Vrancea, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și sustragere de energie electrică.

Activitățile au vizat sustragerea de energie electrică de către administratorii unor societăți comerciale în procesul de prelucrare a masei lemnoase, precum și folosirea energiei electrice la depozitele de produse finite, prin ocolirea instalațiilor de înregistrare sau prin montarea unor instalații clandestine.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Galați, Bacău și Buzău, precum și jandarmi, specialiști în domeniul silvic, reprezentanți ai S.C. Electrica Muntenia Nord și ai Direcției Agricole Județene Vrancea.

Astfel, în  mai multe locații percheziționate, din orașul Panciu și comunele  Nereju, Năruja, Vidra, Sihlea, Soveja, Câmpuri, Vizantea Livezi,  Movilița, Străoane  și Țifești,  echipele de control au identificat contoare care prezentau sigiliul metrologic rupt, care nu înregistrau consumul de energie electrică, nu prezentau sigilii sau care  nu erau sigilate corespunzător.

Au fost constatate 22 de infracțiuni, dintre care 11 infracțiuni de furt de energie electrică, precum și 11 infracțiuni privind deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice,

De asemenea, în urma perchezițiilor, au fost identificați 366.680 de litri de vin, depozitat în mai multe recipiente, din care au fost prelevate probe, de către specialiști ai Direcției Agricole Județene Vrancea, în vederea analizării în laboratoare de specialitate.

Polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 27.000 de lei, au confiscat 118,032 mc. de material lemnos și au ridicat în vederea confiscării 21,60 mc. de material lemnos.

Potrivit legislației în vigoare, intervențiile asupra echipamentelor de măsură a consumului de energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezinta furt calificat, infracțiune prevăzută și sancționată ca atare de Codul Penal.

Consumatorii nu trebuie să accepte ”ofertele” venite din partea anumitor persoane și să nu permită accesul acestora la instalațiile de energie electrica în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea cantităților reale de energie electrică consumate.

CITEȘTE ȘI Ample percheziții la deținătorii de gatere din Vrancea

CITEȘTE ȘI VIDEO: Imagini de la perchezițiile din Vrancea

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here