Îndrăznește să fii informat!

vineri, 19 aprilie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
    spot_img
    AcasăActualitateCe locuri poți vizita în ținuturile Vrancei și în orașul Focșani?

    Ce locuri poți vizita în ținuturile Vrancei și în orașul Focșani?

    Pentru românii care nu trăiesc în Vrancea, această zonă este poate mai puțin cunoscută. Vrancea este o depresiune cuprinsă între culmi, dealuri subcarpatice, care are în trei părți munți ce aparțin Carpaților de Curbură. Despre Vrancea cu siguranță se știe că este un ținut muntos din țara noastră, care are o seismicitate activă din cauza structurii geologice a acestui areal. Cu mulți ani în urmă această regiune a fost împădurită, dar prin defrișările masive, codrii au dispărut. Acum cea mai mare parte din culmile munților Vrancei este acoperită de pășuni.

    Turismul în Vrancea ne duce cu gândul la stațiunea Soveja, dar și la câteva itinerarii turistice. În Vrancea sunt rezervații naturale deosebite, Lacul Negru, Cascada Putnei, trasee montane: Pietrosul care are 1658 m, Zboina Frumoasa de 1660 m, Lăcăuțul de 1770 m. Principalele râuri sunt Putna, Năruja, Zăbala.

    Soveja este cea mai cunoscută stațiune din Vrancea, care are câteva obiective turistice:

    • Mănăstirea lui Matei Basarab care datează din 1645
    • Mausoleul Eroilor închinat soldaților care au murit în Primul Război Mondial
    • Schitul Soveja
    • Podul generalului Artur Văitoianu
    • Popasul Haiducului Bucur.

    Cu mulți ani în urmă această stațiune era plină de turiști pe tot parcursul anului.

    O altă stațiune montanăeste Lepșa care este poziționată în pasul Tulnici. Aici turiștii pot vizita Mănăstirea Lepșa care a fost construită în anul 1774. Stațiunea face parte din Rezervația forestieră Lepșa-Zboina care se întinde pe 210,7 ha.

    Rezervația Naturală Cheile Nărujei cuprinde Lacul Negru care are 10 000 mp. Acest lac este în mare parte acoperit de vegetație acvatică și stuf.

    Rezervația Naturală Cheile Tișiței este poate cea mai frumoasă zonă din ținutul Vrancei. Peisajul este deosebit, are aspect de canion creat de stâncile și văile înguste, pajiștile și terenurile împădurite. La 76 km de orașul Focșani se află satul Lepșa. Pe Valea Putnei se află Cascada Putnei care are o cădere de apă spectaculoasă, de 14 m și un debit destul de mare. Tot în această zonă se află și defileul Putnei. Ambele fac parte din Rezervația Naturală Cheile Tișiței.

    Rezervația Naturală Focul Viu este de asemenea în județul Vrancea. Aceasta are 400 mp, este cunoscută prin emanațiile de gaze naturale și structurile geologice din roci sedimentare, gresii, argile și calcare.

    Toate aceste rezervații naturale sunt protejate prin lege, oamenii nu ar trebui să distrugă aceste zone. Unele zone sunt delimitate deoarece cuprind plante rare sau animale protejate, elemente naturale cu o valoare deosebită ce trebuie înțeleasă și respectată de oameni.

    Focșani este un oraș mic, liniștit, unde poți vizita Muzeul Județean Vrancea, care cuprinde o colecție de obiecte ce amintesc de portul, obiceiurile și tradițiile localnicilor, ale vrâncenilor de-a lungul timpului. La muzeu sunt câteva secții deosebite, spre exemplu: Etnografie, Științele Naturii, Istorie și Arheologie.

    În acest oraș se află Capela Militară care servea Garnizoanei Focșani și care este cunoscută cu numele de biserica „Sfinților Împărați Constantin și Elena”. Biserica a fost înălțată de Constantin Brâncoveanu, în anul 1696. Biserica are catapeteasma din lemn de stejar și clopotul realizat dintr-un tun german, care a fost capturat de armata română.

    Cei care au diferite evenimente – nunți, botezuri, aniversări – le pot organiza în locații deosebite, la diferite restaurante Focșani unde serviciile sunt de calitate, meniul conține o mare varietate de delicatese și preparate culinare tradiționale sau care aparțin bucătăriei europene. Sunt restaurante care au săli de evenimente pentru 400 de persoane. Atmosfera este primitoare, personalul amabil, serviciile excelente. Pe tot parcursul anului se pot organiza petreceri private și diverse evenimente, prețurile fiind convenabile.

    În Vrancea, la Dragosloveni, se află Casa memorială a poetului Alexandru Vlahuță. Acest muzeu expune ediții noi și vechi de cărți ce cuprind opera lui Al. Vlahuță, obiecte de artă, dar și o colecție de tablouri pe care poetul le-a primit în dar de la pictorul Nicolae Grigorescu. Turiștii care vin să viziteze acest muzeu pot descoperi lucruri foarte interesante despre viața și familia poetului Alexandru Vlahuță.

    În localitatea Câmpuri se află Casa memorială a lui Moș Ion Roată, care a trăit în perioada 1806-1882. Muzeul a fost deschis în data de 24 ianuarie 1959 și cuprinde documente și diverse lucruri care au aparținut lui Moș Ion Roată și familiei sale.

    spot_imgspot_img

    ARTICOLE SIMILARE

    Elevii școlilor generale din Focșani – invitați să participe la tombola „50 de cărți pentru 50 de cititori”!

    Pe 23 aprilie 2024, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărților, Primăria Municipiului Focșani va...

    IPJ Vrancea – parte a proiectului național „Siguranța Online”, destinat informării elevilor cu privire la criminalitatea informatică

    Proiectul național „SIGURANȚA ONLINE” este implementat la nivelul județului Vrancea de către polițiștii din...

    ISU Vrancea – sancțiuni de aproape 150.000 de euro pe linia apărării împotriva incendiilor

    În primele trei luni ale acestui an, ISU Vrancea a efectuat peste 200 de...

    ARTICOLE POPULARE

    Doliu în comunitatea din Măicănești! Preotul Sorin Buzatu a trecut la cele veșnice

    O veste tristă a zguduit comunitatea din Măicănești. Preotul Sorin Buzatu a trecut la...

    FOTO O bătrânică și-a spart nasul după ce s-a împiedicat pe trotuar într-o bucată de lemn uitată de meșterii cârpaci ai lui Misăilă

    Tot mai mulți oameni cad victime capcanelor la tot pasul din orașul ”șantier” Focșani,...

    Accident ușor, duminică noapte, la McDonalds Focșani!

    Accidentul a fost unul ușor, soldat doar cu pagube materiale, și s-a petrecut duminică...