Ce pățim dacă mâncăm preparate tradiţionale de Paşte mai multe zile la rând

0
152

Românii obișnuiesc să aibă mese bogate de sărbători. Și cum bucatele sunt pe săturate în astfel de zi, e clar că majoritatea le consumă 2-3 zile la rând ori poate chiar mai mult de atât.

În perioada Sărbătorilor de Paşte mâncăm friptură de miel, drob, ouă, pască, cozonac, salată de boeuf, stufat. Toate aceste preparate au un conţinut ridicat de grăsime, afirmă nutriţioniştii şi ar trebui mâncate cu moderaţie şi nu mai multe zile la rând.

Recomandările acestora sunt întărite şi de rezultatele unui studiu recent care arată că dacă avem o dietă ce abundă în alimente grase atunci riscăm să ne punem sănătatea în pericol. Mai mult, cercetătorii spun că dacă avem o dietă dezechilibrată timp de cinci zile ne încetinim metabolismul. Cercetătorii spun că persoanele care mănâncă timp de cinci zile alimente care au un conţinut ridicat de grăsime prezintă un risc ridicat de a avea probleme cu greutatea, de a deveni obezi sau de a suferi de diabet sau boli de inimă. O dietă echilibrată presupune ca grăsimile să se regăsească în dieta noastră în proporţie de 30%, în niciun caz de 55%, aşa cum se întâmplă în această perioadă a anului, din cauza preparatelor tradiţionale de Paşte. Pentru a combate efectele negative ale unei diete grase este indicat să mâncăm fructe şi legume, să bem apă şi să facem mişcare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here