Acasă Actualitate Ce spun medicii despre cazul femeii care a murit la scurt timp...

Ce spun medicii despre cazul femeii care a murit la scurt timp după ce a născut

0
1689
Medicul care a asistat-o pe Nicoleta Ciuciur la naștere, precum și șefa secției Obstretică-Ginecologie din Spitalul Județean Focșani, se disculpă în cazul morții femeii și spun că au făcut tot ce era omenește posibil pentru ca aceasta să fie salvată.

Medicul Ionuț Făinoiu a avut-o sub observație pe toată perioada sarcinii și spune că toate analizele au fost bune, iar evoluția sarcinii a fost una bună. El a precizat că nu s-a impus cezariana, iar nașterea a decurs fără incidente. O problemă, despre care spune că nu e ceva rar întâlnit, a fost că femeia nu a expulzat și placenta după naștere, iar pentru extragerea acesteia a fost efectuată o manevră manuală, obișnuită în astfel de situații, pentru care a fost folosit și un anestezic. Medicul a declarat că femeia a început să se simtă rău la aproape trei ore după naștere. Starea de rău a început brusc și a avut o evoluție rapidă, care a culminat cu un stop cardio-respirator. Femeia a fost resuscitată, și transferată la terapie intensivă.

Potrivit medicilor, au urmat alte cinci stopuri cardio-respiratorii. Femeia a fost resuscitată de mai multe ori, dar la ultimul nu s-a mai pututu face nimic. Medicul a precizat că decesul a survenit la peste 12 ore de la momentul în care femeia a născut. Șefa secției, dr. Rodica Ifrim, a precizat că nu mai puțin de 10 cadre medicale s-au zbătut și au făcut tot ce a fost posibil pentru salvarea femeii, însă organismul acesteia a cedat. Aceasta a precizat că astfel de cazuri sunt rare, însă patologica de obstretică-ginecologie are, de multe ori, evoluții rapide. Conducerea Spitalului Județean Focșani a demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă au fost respectate protocoalele medicale. (Foto: Facebook)

CITEȘTE ȘI: ULTIMĂ ORĂ: O mămică A MURIT la spital, la scurt timp după ce a dat naștere unei fetițe

CITEȘTE ȘI: Ce spun polițiștii despre cazul mămicii care a murit imediat după ce a născut

Loading...
Auto Mac - piese auto Focsani

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here