Ce spun organizatorii despre recent încheiatul festival BOOVIE

0
66
Cea de a patra ediție a Festivalului Concurs de Book Trailere Boovie 2019 s-a încheiat duminică, 19 mai, cu Festivitatea de Premiere găzduită de Sala “Balada” din Focșani.

Au fost trei zile pline, în care organizatorii au propus celor peste 800 de participanți prezenți diferite evenimente, workshopuri, seminarii, ateliere de lucru și întâlniri cu scriitori, pe lângă evenimentul central care a constat în vizionarea celor 100 de book-trailere ale echipelor aflate în concurs pentru câștigarea Marelui Premiu al Festivalului. Bazate pe cele 10 romane din literatura română selectate pentru a fi ecranizate la ambele Secțiuni- Gimnaziu și Liceu sip e Principiul iner’iei la sectiunea Boovie+, trailerele au fost jurizate de câte o comisie formată din câte șase membri. Decizia nu a fost tocmai una ușor de luat, dar Marele Premiu al Festivalului a fost adjudecat de echipa ”Infine” de la Colegiul Național “Unirea” Focșani, cu o producție după romanul Tatianei Țîbuleac, “Vara în care mama a avut ochii verzi”. Pe lângă sumele în bani acordate ca premii, echipa câștigătoare a Marelui Premiu va fi cea care va participa la renumitul Transilvania International Film Festival TIFF 2019. La fiecare dintre romanele aflate în concurs au fost acordate premii și mențiuni, alături de alte premii speciale. Cu ajutorul sponsorilor care s-au alăturat acestei inițiative au fost acordate diferite cadouri  constând în carti și rucsacuri.

Organizatorii acestui eveniment au fost Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” Focșani și „Asociația Grow Up Project“ Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea d-lui Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, cel care a susținut de la bun început acest proiect, facilitând finanțarea și organizarea Boovie 2019, asigurând totodată și implicarea altor instituții. Un aport semnificativ l-au avut  Primăria municipiului Focsani, partener și finanțator al Festivalului, domnul primar Cristi Valentin Misăilă, prezent atât la festivitatea de deschidere, cât și la cea de final, pentru a acorda premiile câștigătorilor, Consiliul Local al municipiului Focșani, coorganizator și cel care a aprobat alocarea sumei de 100.000 lei pentru Festivalul Boovie, partenerii Boovie – CEC Bank, Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia“, Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei“,  Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia“, trupa Protha, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu“, Centrul Cultural Vrancea, SC Transport Public Local S.A. Focșani, care a asigurat transportul local în cele trei zile, evenimentul fiind sprijinit financiar și material de Groupama Asigurări, Bilka, Pandora Prod SRL, Premium Porc Group, CertSign, Bookfest, Cărturesti, Rovinex-Vinexport Trade Mark S.A, Branko, Katia Flowers.  Alături de noi au fost partenerii media, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio România Actualități și Radio România Cultural, Rock FM, Atlas TV Focșani, EBS Cluj, Focus TV și Focus FM, Monitorul de Vrancea, Național FM, TVR Cluj, Vrancea 24 și Ziarul de Vrancea, care au mediatizat acest eveniment.  Organizarea Boovie 2019 a presupus implicarea unui numar impresionant de voluntari, elevi si profesori, dar si sprijin si asistenta din  partea Inspectoratului Judetean de poliție, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și Politiei locale a municipiului Focsani.

Tuturor persoanelor implicate în derularea festivalului – oficialități, juriu, traineri, elevi și profesori, voluntari, le mulțumim cu reală sinceritate pentru tot ajutorul acordat! Toate producțiile video ale echipelor participante în cadrul festivalului sunt disponibile online pe canalul de youtube dedicat festivalului Boovie 2019. Iar trailerul care va aduna până sâmbătă, 25 mai, ora 23.30 cele mai multe vizionări și like-uri, va primi premiul de popularitate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here