Cea mai caldă zi de 15 februarie din ultimii 50 de ani

0
339

S-a stabilit un nou record de temperatură pentru această perioadă. Luna februarie a venit cu temperaturi cu 15 grade mai ridicate decât în mod normal. Meteorologii spun că ziua de luni, 15 februarie, a fost cea mai călduroasă zi din ultimii 50 de ani.

În luna februarie au mai fost valori termice foarte ridicate, mai ales în ultima decadă a lunii. La Drobeta Turnu Severin, pe 16.02.1899, au fost 24 de grade, iar la Craiova, în acelaşi an, în data de 11.02, au fost 23,3 grade. Maxima absolută a lunii februarie a fost de 26,0 grade la Medgidia în 27.02.1995, când la Bucureşti Filaret s-au înregistrat 23,0 grade.

Anul trecut, maxima acestei zile, în România, era de 7 grade Celsius.

Se vor menţine aceste temperaturi ridicate şi în zilele următoare. Meteorologii spun că diferenţele de temperatură vor fi şi de 10 grade de la o zi la alta.  Chiar dacă e cald şi senin, medicii atrag atenţia oamenilor să aibă grijă, pentru că schimbările bruşte de temperaturi vin şi cu viroze. Medicii ne recomandă să mâncăm sănătos, să facem mişcare şi să ne odihnim suficient în aceste zile.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here