Centrul Zonal de Asistență Psiho-Educațională Focșani, inaugurat de președintele Consiliului Județean. Beneficiari: peste 100 de copii

0
359

Centrul Zonal de Asistență Psiho-Educațională din Focșani a fost inaugurat luni de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.  De activitățile acestui centru urmează să beneficieze peste 100 de copii remigrați cu domiciliul în Focșani dar și în comunele limitrofe.

„M-am întâlnit cu mai mulți tineri care au parinții la muncă în Italia și Grecia. Pentru ei este un efort imens să se adapteze la un mediu nou și serviciile create prin intermediul Proiectului „CRESC în Vrancea! – Copiii remigraţi în Vrancea – educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!” au tocmai rolul de a-i ajuta pe micuți să treacă cu bine peste experiența întoarcerii acasă.

Deși, inițial, acest proiect a fost destinat unui public țintă de 300 de copii, deja beneficiază de serviciile de remigrare un număr de 370 de tineri. Pe această cale le transmit, încă o dată, bine ați venit acasă și îi asigur pe toți vrâncenii care se gândesc să revină în țară că noi aici, în Vrancea, ne vom face datoria până la capăt și vom avea grijă de toți cei care au nevoie de sprijin pentru a se reintegra în comunitate!”, a scris pe facebook președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.

Sursa citată a precizat, totodată, că marți urmează să fie inaugurat Centrul Zonal de Asistență Psiho-Educațională din Mărășești iar miercuri va fi inaugurat Centrul Zonal de Asistență Psiho-Educațională Adjud.

Toate centrele au mobilier nou și sunt dotate cu calculatoare, imprimante, video-proiectoare etc.

Proiectul „CRESC în Vrancea! – Copiii remigraţi în Vrancea- educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!” este finanţat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European ( SEE) 2009-2014 și și-a propus, încă de la început, reintegrarea socială şi educaţională a copiilor reveniţi în România după o perioadă petrecută în străinătate, prin implementarea unor măsuri active de consiliere psiho-educaţională dar şi a unor activităţi de dezvoltare a competenţelor părinţilor şi specialiştilor din domeniu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here