CNAS: Cardul de sănătate este din nou funcţional

0
87

Casa Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă, miercuri seară că sistemul cardului naţional de sănătate a fost repus în funcţiune însă situaţia este în continuare monitorizată şi se fac lucrări pentru consolidarea sistemului. Anunţul vine după ce sistemul nu a funcţionat începând de marţi dimineaţă.

„Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este în stare de funcţionare, începând cu data de 2 noiembrie 2016, orele 19.00, iar în continuare se efectuează operaţiuni tehnice de monitorizare şi consolidare a acestuia”, anunţă CNAS.

În perioada în care sistemul a fost nefuncţional, serviciile medicale şi farmaceutice au funcţionat în regim off-line.

„După avaria de 72 de ore, în intervalul 10-13 octombrie, mare parte din probleme au fost rezolvate, dar mai sunt anumite probleme care apar. De aceea, până la termenul de raportare a activităţii lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate – n.r.), voi emite un ordin, care va recunoaşte serviciile efectuate în acest interval”, a declarat Radu Ţibichi, preşedintele CNAS.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here