Colegiul Național „Unirea” din Focșani a intrat în topul celor mai bune 10 licee din țară în urma examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat!

0
145

Colegiul „Unirea” din Focșani reușește o adevărată performanță anul acesta în urma desfășurării examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, clasându-se pe locul al 10-lea în topul național al liceelor cu cele mai bune rezultate obținute de elevi. Liceul din Focșani a continuat să se ridice treptat în ierarhia școlilor din România, plecând de la locul 22 în 2018 pentru ca în anul următor, 2019, să ocupe poziția a 15-a. Așadar, în 2020 CNU a reușit să se numere printre cele mai „titrate” licee din țara noastră urcând anul acesta pe locul al 10-lea, cu o medie de 9.74 la admitere, 9.23 la Bacalaureat și o rată maximă de promovabilitate (100%), scor total – 8.82 de puncte. Anul acesta primele 3 locuri au fost adjudecate de Colegiul Național Iași (locul 1 cu 8.96 puncte), Colegiul Național „Sf.Sava” din București (locul al 2-lea cu 8.92 puncte) și Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca (locul al 3-lea cu 8.92). Nu am intrat singuri în acest top, ci cu elevii și cadrele didactice care i-au pregătit. Această performanță ține de o adevărată „armada” de profesori de română, de matematică din județ. Noi avem meritul că am reușit să-i convingem pe elevi să ne aleagă. În al doilea rând, acolo ne aflăm într-o companie selectă, având în vederă că în primele 15 locuri vorbim de orașe universitare, mult mai mari decât Focșaniul, companie care ne onorează și ne obligă în același timp. Sperăm că ne putem menține poziția și pentru anii următori și, de ce nu, să urcăm chiar”, ne-a spus directorul Colegiului Național „Unirea” din Focșani, profesorul Cornel Noană.

cnu in top - Colegiul Național „Unirea” din Focșani a intrat în topul celor mai bune 10 licee din țară în urma examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here