Controale la dezinfectanții din toate spitalele vrâncene. Verificările, dispuse de premier

0
408

Noi directive transmise de premierul Dacian Cioloș în scandalul dezinfectanților diluați de la firma Hexi Pharma, dezinfectanți care au ajuns și în Vrancea. Șeful Guvernului a cerut Ministerului Sănătăţii să fie făcute prelevări de probe de dezinfectanţi din toate spitalele şi pe toate produsele, indiferent de provenienţă.

”Am cerut Ministerului Sănătăţii să se organizeze, să asigure o prelevare de probe din toate spitalele a eşantioanelor produselor folosite acum pentru dezinfecţie, de la toate spitalele din România”, a anunţat premierul Dacian Cioloş.

Prelevarea probelor s-a făcut cursul zilei de duminică, acum fiind așteptate rezultatele.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor şi jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit, bazându-se pe declaraţiile şi pe documentele furnizate de foşti angajaţi ai firmei, că dezinfectanţii furnizaţi de aceasta spitalelor au concentraţii mai mici decât cele înscrise pe etichetă. Analize făcute în laboratorul de stat ICECHIM au arătat că dezinfectanţii livraţi de Hexi Pharma au o concentraţie de 10 ori mai mică decât cea din reţetă.

În urma acestor relatări, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început o anchetă, iar ministrul Sănătăţii a dispus un control la spitale. Miercuri, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat că a început urmărirea penală în cazul dezinfectanţilor produşi de firma Hexi Pharma şi folosiţi în spitale, fiind făcute cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor, falsificarea şi substituirea de produse.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here