Copiii din Focșani, Adjud și Panciu, invitați să devină “pompieri pentru o zi”

0
115
Urmează un week-end plin pentru copii, chemați la joacă de pompieri chiar înainte să înceapă noul an școlar.

Sâmbătă și duminică, în apropierea locurilor de joacă din Focşani, Adjud și Panciu, pompierii militari de la ISU Vrancea le vor prezenta copiilor autospecialele și accesoriile specifice activității lor, îndemnându-i pe aceștia să devină “pompieri pentru o zi”.

În ambele zile, pompierii vor fi prezenți cu autospecialele între orele 15.00 – 18.00 astfel: în Focșani – în apropierea locului de joacă din Grădina Publică, în Adjud – duminică, 10 septembrie în zona Casei de Cultură și în Panciu – tot duminică, în zona Parcului Casei de Cultură.

“În cadrul acestor ateliere intitulate „Pompier pentru o zi”, cei care doresc să afle lucruri utile despre activitatea pompierilor vor putea să se familiarizeze cu tehnica şi accesoriile utilizate în timpul misiunilor şi vor putea învăţa multe lucruri utile despre prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă. De asemenea, cei care doresc pot să probeze costumele de protecţie. Prin această activitate ne dorim să prezentăm specificul instituţiei, tipurile de riscuri cu care se confruntă pompierii, dar şi măsurile de prevenire pe care le poate respecta oricine pentru a-şi salva viaţa şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, au arătat reprezentanții ISU Vrancea.

Acțiunea este organizată cu ocazia aniversării, pe 13 septembrie, a Zilei Pompierilor din România.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here