Coronavirus, date la zi: 555 noi cazuri de îmbolnăvire la nivel național, 18 sunt din Vrancea. UPDATE

0
302

UPDATE: Conform actualizării informațiilor pe plan local, 85 de vrânceni sunt internați în spitalele de la Focșani și Adjud, dintre cinci la secția ATI Focșani și doi la secția ATI de la Adjud. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 729, mai mult cu o persoană față de ieri. În județ nu mai sunt persoane în carantină sau izolare, însă polițiștii și jandarmii au efectuat zeci de misiuni în ultimele 24 de ore pentru a verifica cum sunt respectate măsurile impuse de starea de alertă. IJJ Vrancea a efectuat două misiuni pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecţiei cu SARS-CoV -2, precum și 25 misiuni mixte  cu Poliția Municipiului Focșani, Poliția Municipiului Adjud, Poliția Oraşului Panciu, Poliția Oraşului Mărăşeşti, Poliția Oraşului Odobeşti, Poliția rurală Gugeşti, Poliția rurală Coteşti, Poliția rurală Goleşti şi Poliția rurală Tulnici. IPJ Vrancea a efectuat 28 misiuni privind verificarea prin măsuri specifice a respectării măsurilor impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină, dar și 27 misiuni de verificare a S.C./P.F.A a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

Totodată, pe lângă misiunile executate în contextul pandemiei, ISU Vrancea a avut la rândul său două în cadrul cărora au fost verificați șapte operatori economici (comerț) cu privire la respectarea recomandărilor/ interdicțiilor. În ultimele 24 de ore, pompierii au transportat o persoană suspectă COVID-19, de la Spitalul Militar Focșani la Secția Boli Infecțioase Focșani, dar și un pacient confirmat COVID-19, de la Centrul de Dializă Diaverum Focșani la Spitalul Adjud. Și DSP Vrancea a avut sarcina de a verifica magazinele din municipiu, la misiune participând două cadre medicale.

Știrea inițială:

Un record de nedorit a fost atins în ultimele 24 de ore în evoluția coronavirusului: nu mai puțin de 555 de persoane au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului,18 dintre acestea fiind din Vrancea. Este cel mai mare număr de cazuri confirmate la nivel național, chiar și peste cifra de 523 înregistrată pe 11 aprilie, când România era în stare de urgență. Vrancea se menține în continuare pe locul II pe țară la cazurile confirmate la mia de locuitori, într-un procent de 3,43%, cu cele 1.166 cazuri până azi. Din fericire, în raportarea Grupului de Comunicare Strategică nu apare niciun nou deces la noi în județ, însă la nivel național numărul persoanelor care și-au pierdut viața continuă să crească.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea. Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, se arată în ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here