Creşte alarmant numărul copiilor supraponderali!

0
323

Obezitatea în rândul copiilor devine de-a dreptul alarmantă. Cifrele au crescut în special în ţările sărace, unde rata aproape că s-a dublat în ultimii 20 de ani.

În România, unul din 4 copii cu vârsta între 8 şi 9 ani este supraponderal sau chiar obez, arată singurul studiu la nivel naţional, realizat în 2013, în 200 de şcoli din oraşe şi sate. Cei mai mulţi copii cu probleme de greutate sunt în mediul urban. Pentru că nu au timp, sunt mereu pe fugă şi nici nu se informează suficient, mulţi părinţi preferă să le dea bani copiilor să-şi cumpere de mâncare.

Mâncarea de tip fast food nu ar trebui să se regăsească în alimentaţia copilului, de asemenea, mezelurile grase nu ar trebui să se regăsească, dulciurile ar trebui să fie limitate cât mai mult, sucurile carbogazoase nu ar trebui să existe în alimentaţia copilului  pentru simplul fapt că sunt apă cu zahăr, spun nutriționiștii.

Datele alarmante au determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să ceară guvernelor măsuri drastice. Pe lista cu propuneri se află taxa pentru băuturile acidulate cu conţinut mare de zahăr şi pentru alimentele nesănătoase, dar şi mai multă educaţie fizică în şcoli.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here