Cum devii un sudor renumit? Află care sunt calitățile care îți garantează succesul

0
75

Sudorul este o persoană calificată care realizează combinații nedetasabile a două sau mai multor piese. Acesta poate activa în mai multe domenii industriale și neindustriale, fiind responsabil de ridicarea construcțiilor metalice, a îmbinărilor de calitate a conductelor de apă din cadrul instalațiilor sanitare și a consolidării cazanelor sub presiune. Dacă ești deja instalator sanitar și ai, de asemenea, un simț creativ bine dezvoltat, atunci ar fi indicat să urmezi câteva cursuri pentru a deveni un sudor. Îți va ușura munca și îți va aduce notorietate.

Iată care sunt cele cinci reguli pe care trebuie să le respecți:

1. Parcurge cursuri acreditate de calificare profesională

A fi un sudor bun înseamnă să știi să utilizezi echipamentul de protecție într-un mod cât mai sigur cu putință, atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Un curs de calificare profesională îți va oferi accesul la o literatură de specialitate, ce cuprinde toți termenii specifici care sunt necesari pentru o bună înțelegere a procesului de lucru. De asemenea, în urma instructajului oferit de mentorul tău, vei reuși să lucrezi eficient cu materia prima pusă la dispoziție și să stabilești modul de sudură necesar pentru execuția lucrării.

2. Înțelege toate cerințele locului de muncă și adaptează-te continuu

Dacă ești deja instalator sanitar, cu siguranță știi că adaptabilitatea este cheia succesului. Coordonarea perfectă a privirii asupra punctului de sudură și a spațiului de lucru este o calitate pe care orice sudor trebuie să o dețină. În această meserie nu vei executa lucrări doar între țevi metalice pentru montarea instalației sanitare din locuințe, ci vei ajuta și la consolidarea construcțiilor metalice din cadrul clădirilor noi. Chiar dacă, la început, poate fi dincolo de zona ta de confort, trebuie să fii versatil și să nu refuzi proiecte noi, de anvergură.

3. Meseria de sudor se furăși necesită o învățare constantă

Sudarea nu se poate învăța doar răsfoind niște cărți de specialitate, chiar dacă sunt extrem de detaliate. Cea mai bună metodă de învățare a fost și este în continuare cea practică. Participa la un instructaj, similar unei ucenicii, prin care vei dobândi experiența necesară. Atunci când execuți lucrări la instalația sanitară dintr-o locuință și ai nevoie de un sudor, organizează-ți timpul în așa fel încât să vizualizezi întreg procesul. Vei observa ce puncte cheie alege, cât material folosește și ce metodă abordează, iar, la următoarea lucrare, poți cere să te asiste și să-ți ofere un feedback.

4. Execută lucrări de calitate și oferă mentenanță gratuită pentru a fi recomandat

În orice domeniu de activitate, clienții vor apela la persoane calificate în urma unor recomandări din partea altora, care au fost mulțumite de serviciile oferite de aceștia. Ca sudor, dacă vei face lucrări a căror calitate este net superioară față de concurența ta, clienții vor apela din nou la tine și te vor recomandă cu toată încrederea. De asemenea, un lucru important este să oferi garanție și mentenanță gratuită, astfel încât cei care au apelat la ajutorul tău să fie pe deplin mulțumiți.

Cu timpul, vei observa că-ți vei forma propriul stil de sudură, unic și diferit față de alții. Înainte de toate, trebuie să te echipezi cu șorț special, mască, sandale cu bombeu și, apoi, să execuți lucrarea într-un spațiu larg în aer liber sau într-o hală, unde nu există riscul de incendiere. (sursa foto: unsplash.com)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here