Cutremur la LPS și la Colegiul Edmond Nicolau

0
Joi, 11 octombrie, începând cu ora 11.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea va organiza un amplu exerciţiu pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de un seism major.

Exercițul va avea loc la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi Liceul cu Program Sportiv. Exercițiul vizează pregătirea autorităților de intervenție și verificarea modului în care acestea intervin pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor produse de un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter produs în judeţul Vrancea. Alături de echipajele ISU, la exercițiu vor lua parte și echipe de la SAJ, Jandarmerie, IPJ Vrancea, SDEE Muntenia Nord Focșani, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Focșani, Poliția Locală, Inspectoratul Județean în Construcții, DSP, ENET Focșani, C.U.P. Focșani și Distrigaz Sud Rețele Focșani.

“Scopul principal al exercițiului comun constă în pregătirea în astfel de situații, atât a elevilor și a personalului instituțiilor de învățământ, cât și al celorlalte forțe participante. Acesta vizează gestionarea tipurilor de risc specifice structurilor implicate care s-ar putea produce în cazul unui seism, precum și de înlăturare a efectelor negative prin salvarea vieților omenești puse în pericol și, nu în ultimul rând, reducerea pagubelor”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here