De ce îți cade părul? Vezi câteva dintre cauzele comune atât la femei cât și la bărbați!

0
235

caderea parului - De ce îți cade părul? Vezi câteva dintre cauzele comune atât la femei cât și la bărbați!

Căderea  părului este o problemă cu care se confruntă bărbații dar și femeile. Specialiștii spun că stresul este una dintre cauzele care poate duce la pierderea podoabei capilare, fire că ne referim la bărbați, fie că este vorba despre femei. Dar, părul poate fi stresat și de factori din exterior: vopsitul incorect, decolorările succesive, folosirea incorectă a produselor de styling sau folosirea unor produse de foarte proastă calitate.

Astenia și vremea de afară pot duce și ele la căderea părului. Soarele, clima, poluarea excesivă pot avea efecte grave asupra podoabei capilare,  indiferent de sex. Nici expunerea la apa cu prea mult clor sau calcar nu este sănătoasă. Mai ales vara, atunci când mergem la mare sau la piscină.

De asemenea, important este regimul alimentar iar schimbările hormonale pot duce la căderea părului. Aici ne referim doar la reprezentantele sexului frumos. Majoritatea femeilor care nasc se confruntă la 2-3 luni după ce au adus pe lume un copilaș cu o cădere masivă a părului. Cum se explică acest fenomen? Activitatea hormonală crescută din perioada sarcinii favorizează faza de creștere. Părul este strălucitor și arată extrem de bine. Dar la două-trei luni după naștere, rata de creștere scade, iar căderea părului se intensifică și devine vizibilă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here