De ce nu au vrut liberalii ca LPS să preia un teren de la Colegiul Edmond Nicolau

0
La mai bine de două săptămâni de la momentul în care liberalii au respins, în mod neașteptat, în plenul CLM Focșani, un proiect care prevedea trecerea unui teren din administrarea Colegiului Tehnic Edmond Nicolau în administrarea Liceului cu Program Sportiv, consilierii vin să explice de ce nu au votat proiectul.

Într-o conferință de presă, trei consilieri liberali au declarat că au avut insuficiente informații cu privire la motivul din spatele trecerii terenului în administrarea LPS. Ei au aflat că pe respectivul loc s-ar intenționa ridicarea unei baze sportive, însă proiectul nu a fost însoțit de documente justificative în acest sens. Consilierii liberalii au specificat că ei nu se opun proiectelor, însă vor doar transparență din partea edililor.

Potrivit consilierilor PNL, cea mai bună soluție pentru ca Focșaniul să aibă o bază sportivă, de care recunosc că municipiul are mare nevoie, o reprezintă atragerea de fonduri de la Uniunea Europeană. Ei au venit și cu o soluție, dând ca exemplu un centru de agrement inaugurat anul acesta la Comănești, în județul Bacău, care a fost ridicat cu finanțare europeană și co-finanțare locală.

“E un exemplu delucru bine făcut cu bani europeni. Vorbim despre Centrul de Agrement Trotuș Ionuț Iftimoaie din Comănești, care se întinde pe o suprafață de circa 12 mii de metri pătrați, adică o suprafață similară cu aceea care s-a încercat să fie transferată în ședința Consiliului Local, cu scopul construirii unei baze sportive”, a declarat consilierul Ionuț Filimon.

Liberalii au transmis conducerii Primăriei să ia exemplul autorităților din Comănești pentru realizarea unui centru de agrement asemănător.

sedinta-pnl-vrancea1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.