Deputatul Ion Ștefan îi cere explicații primarului Misăilă despre proiectul de buget pe care îl propune

0
173

Marți, 28 martie, Consiliul Local Focșani este convocat în ședința ordinară a lunii, iar pe ordinea de zi se află mai multe proiecte importante pentru oraș. Dintre toate, cel mai așteptat este proiectul de buget, care săptămâna trecută a trecut și de faza dezbaterii publice. După parcurgerea proiectului, deputatul Ion Ștefan a descoperit o serie de inadvertențe în propunerile de asfaltări de străzi care se regăsesc în proiectul de buget.

“Bugetul municipiului Focșani, sărăcit de deciziile Guvernului PSD la nivelul încasărilor, ajunge a fi destinat exclusiv prietenilor și colegilor de partid ai primarului Cristi Misăilă. Altfel nu îmi explic de ce pe lista de investiții reabilitare străzi, pe una din cele TREI căi de acces pe care edilul își propune să le asfalteze în acest an, total ”întâmplător” locuiește un primar pesedist din județ! Poate la ședința de Consiliu Local Focșani de marți, 28 martie, primarul va binevoi să explice care este viziunea sa de reabilitare a străzilor din oraș, pe ce criterii a ales strada din cartierul Obor pe care, ”întâmplător”, locuiește un om de partid. Să explice primarul de ce străzile distruse pe care nu s-a nimerit să locuiască vreun mahăr de la partidul roșu, dar pe care locuiesc zeci și sute de cetățeni simpli, care își plătesc taxele, nu beneficiază de atenția deosebită a administrației PSD. Să știm cu toții care este planul de asfaltare pe următorii ani, în condițiile în care bugetul Focșaniului este mai mic de la an la an! Aștept de la primarul Focșaniului să asculte și să accepte amendamentele pe care le vor face consilierii PNL, la sugestia cetățenilor cu care noi stăm de vorbă! În viziunea PNL, sunt numeroase alte străzi în oraș, în apropierea școlilor și grădinițelor, locuite de numeroși cetățeni, care au nevoie, la fel de urgent, de investiții! Domnule primar, nu împărțiți cetățenii orașului în categoria I și a II-a, cu toții au nevoie de condiții civilizate, fie că au sau nu carnet de partid!”, a declarat parlamentarul vrâncean.

Pe de altă parte, deputatul liberal Ion Ștefan așteaptă ca primarul Cristi Misăilă să explice urgența alocării unei sume importante pentru elaborarea unei documentații a cărei finalitate va fi tăierea corcodușilor și altor pomi fructiferi din oraș.

“Tot la ședința de marți, să explice domnul primar Cristi Misăilă de ce consideră urgent să aloce aproape jumătate de miliard de lei vechi pentru elaborare documentație tehnico-economică pentru tăierea arborilor fructiferi din Focșani! Domnule Misăilă, lăsați copacii din oraș în pace! Știm că veți pleca în Japonia pentru aproape o lună, pe banii focșănenilor, ca să admirați momentul înfloririi cireșilor din Țara Soarelui Răsare. Poate nu ar strica să lăsați în pace spațiile verzi din oraș, pentru cei care nu-și permit zecii de mii de euro să călătorească în țări exotice să admire înflorirea unui cireș! Lăsați vacanțele din bani publici pe locul doi, renunțați la dedicații pentru amicii din PSD și începeți să lucrați pentru focșăneni, pentru acest lucru ocupați biroul din Primăria Focșani!”, a mai transmis Ion Ștefan, deputat PNL de Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here