Din ianuarie 2017, declaraţiile fiscale vor fi depuse doar online. Formatul de hârtie va fi ELIMINAT

0
115

Declaraţiile fiscale vor fi depuse, începând cu 1 ianuarie 2017, doar online, formatul de hârtie urmând să fie complet eliminat, a declarat, pentru Profit.ro, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală , Dragoş Doroş.

„Vom începe în această toamnă o campanie de informare a contribuabililor privind depunerea electronică a declaraţiilor. De la 1 ianuarie 2017, îi vom anunţa că nu mai primim declaraţii pe hârtie, ci doar online. Din septembrie, la termenele de depunere (data de 25 ale lunii – n.r.), vom distribui la ghişee fluturaşi în care le vom arăta ce opţiuni există”, a explicat Dragoş Doroş.

În acest moment, 85% dintre contribuabili îşi depun declaraţiile online.

„Există o reţinere a unor contribuabili faţă de sistemul online pe care o observăm şi în cazul unor declaraţii care, deşi se pot transmite electronic, sunt, în continuare, depuse în format de hârtie. Chiar şi în Bucureşti, există oameni care preferă să vină la ghişee, iar în unele judeţe aproape 40% optează pentru această variantă. În primul rând, scăpăm toţi de cozile de la ghişee şi, în al doilea rând, descărcăm personalul de munca de prelucrare, pentru că informaţiile furnizate în declaraţii trebuie introduse în sistem de funcţionari ANAF”, precizează şeful Fiscului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here