Directorul Penitenciarului Focșani, ridicat cu mascați, plimbat cu duba și suspendat din funcție, EXONERAT după 4 ani

0
543

După 4 ani de urmărire penală, Adrian Iacob (în imagine), directorul Penitenciarului Focșani, este exonerat de acuzațiile de corupție după ce-a fost reținut, plimbat cu mascați și pus la dispoziție într-un dosar extrem de cusut cu ață albă care nici măcar n-a ajuns în instanță.

Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focsani, exonerat după 4 ani

Luat cu mascați și televiziuni, băgat în dubă și lăsat de ANP în voia sorții. S-a întâmplat cu Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focșani. Se întâmpla în septembrie 2015, iar presa a relatat pe larg incidentul, urmare a comunicatului și informațiilor transmise pe surse si oficial de către polițiști și procurori.

După 4 ani, acum vreo 2 săptămâni, vine clasarea. Nici vorbă de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, trafic de influenţă, luare de mită ori şantaj. Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focșani, este exonerat. De data asta însă, liniște. Nici presa nu mai vuiește, nici polițiștii și nici procurorii nu mai spun nimic, nici oficial și nici pe surse. Doar ANP rămâne constant. Dacă n-a reacționat atunci și nu reacționează de regulă în apărarea colegilor, după o anchetă proprie evident și doar atunci când e cazul, nu reacționează nici acum.

Respectul pentru angajați și la greu, nu doar la festivități

V-ați fi așteptat probabil ca Adrian Iacob, numit în funcție în urma unui concurs și de vreo 4 ani suspendat, să fie imediat repus în funcție. Măcar cu aceeși viteză pe care ANP a avut-o când l-a pus la dispoziție, după ce acesta a fost plimbat cu duba și i-a fost percheziționată casa. Ei bine, surprinzător, ANP mai așteaptă. La la fel de surprinzător pe cât a fost, la acea vreme ciudată debarcarea din dubă și eliberarea directorului de penitenciar pe scările Parchetului unde omul a așteptat aproape 24 de ore să fie adiat într-un dosar care după câte se vede este unul prost însăilat.

Ceea ce ridică și problema legislației nu doar a unei vizibile rele credințe. Într-un dosar care n-a ajuns în instanță, lui Adrian Iacob i-a fost distrusă practic cariera și nimeni nu simte nevoia să facă ceva. Iar, dacă asta se întâmplă cu un director de penitenciar, oare ce se întâmplă în alte cazuri?! (SURSA: comunicat Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here