Dosare penale pentru profanare de morminte şi pentru alte infracţiuni, după scandalul de proporţii din Cimitirul Nordic

0
389

Poliţiştii din Focşani au întocmit mai multe dosare penale după conflictul de proporţii care a avut loc în week-end la Focşani. Oamenii legii anchetează modul în care a izbucnit mega-scandalul în care au fost implicaţi circa 150 de romi. Infracţiunile despre care vorbesc poliţiştii sunt profanare de morminte şi tulburarea liniştii publice, cel mai probabil cercetările urmând a fi extinse şi sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violente.

Sâmbătă, la orele prânzlui, polițiștii focșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că în incinta Cimitirului Nordic din oraş, are loc un scandal între două grupuri de persoane, circulația autovehiculelor în zonă fiind blocată.

În urma  primelor verificări efectuate s-a stabilit faptul că persoanele în cauză au organizat mese de pomenire a rudelor decedate, fiind consumate și băuturi alcoolice. Pe acest fond, între cele două grupuri de persoane a avut loc un conflict spontan, lovindu-se reciproc și provocând mai multe distrugeri în zona mormintelor.

În cauză a fost  întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de profanare de morminte și tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și luarea măsurilor legale.

De menţionat că romii s-au luat la bătaie în zona cimitirului cu scânduri, bolovani, margini de bordură în timp ce alţii au smuls crucile de pe morminte, lovindu-şi cu ele adversarii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here